Antena Meniu Search
x

Zahărul consumat în exces poate ucide. Doza zilnică recomandată este de 80 grame pentru adulți și 60 grame pentru copii

V-aţi întrebat vreodată cât zahăr conţine pâinea pe care o mâncaţi sau băuturile carbogazoase? Zahărul este prezent în aproape toate alimentele consumate zilnic.

Vezi și

V-aţi întrebat vreodată cât zahăr conţine pâinea pe care o mâncaţi sau băuturile carbogazoase? Zahărul este prezent în aproape toate alimentele consumate zilnic.

Interesant este că, uneori, nu avem nici cea mai vagă idee cât de mult zahăr conţin produsele noastre preferate.

Zahărul este folosit în alimentaţia oamenilor încă din antichitate. Diferenţa o face faptul că pe atunci zahărul era fabricat din ingrediente naturale, ceea ce nu mai este cazul de aproape 100 de ani, de când trestia, sfecla şi alţi compuşi naturali lipsesc aproape în totalitate din produsul folosit de noi zilnic.

Ceea ce numim noi astăzi "zahăr" este doar un dizaharid format din glucoză şi fructoză obţinute în fabrică.

De exemplu, o conservă de fructe conţine 45 de grame de zahăr, adică echivalentul a 4 linguriţe şi jumătate, o bătură energizantă conţine 125 de grame de zahăr, adică  aproape 13 linguriţe, fructele uscate conţin 100 de grame de zahăr, adică 10 linguriţe, iar lista poate continua.

Specialiştii spun că doza zilnică de zahăr recomandată este de 80 grame pentru adulţi şi 60 grame pentru copii.

Zahărul consumat în exces poate conduce la dereglări ale organismului, instalarea obezităţii, dereglări ale sistemului nervos, hipertensiune şi chiar moarte prematură.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Zahărul consumat în exces poate ucide. Doza zilnică recomandată este de 80 grame pentru adulți și 60 grame pentru copii