Antena Meniu Search
x

Video Zeci de gospodării tradiţionale readuse la viaţă la Muzeul Satului din Suceava. Vizitatorii, fermecaţi de autenticitatea locului

Minuţios demontate şi atent reconstruite, gospodăriile din zona istorică a Bucovinei, atelierele cu diferite meşteşuguri străvechi, dar şi clădirile simbol sunt punctele principale de atracţie ale Muzeului Satului Bucovinean din Suceava. La acestea se adaugă ritualurile vieţii de la naştere până la moarte, care sunt reprezentate aici până în cel mai mic detaliu.

de Redactia Observator

la 22.05.2023, 08:04

Vezi și

30 de gospodării şi case din cele trei zone geografice ale judeţului, cea montană, submontană și de podiş, sunt amenajate specific satului tradiţional de altădată. 

De la case, la biserică, sau chiar crâșma din sat, sau fierăria, toate au un farmec aparte și participă la crearea unui peisaj arhaic desăvârșit.

Angela Bertea, reporter Observator: Sunt puse în scenă inclusiv evenimentele semnificative din viaţa oamenilor. De la naştere, bozez, nuntă şi înmormântare. Aici puteţi vedea momentul iertăciunii din cadrul nunţii.

Aurel Prepeliuc, muzeograf: Avem momentul de început, cu botezul copilului, la naştere, la sfârşit avem priveghiul. Se observă steagul negru deasupra uşii, care e simbolul doliului. Vom vedea obiceiul de priveghi la interior. Şi avem o înregistrare cu o bocitoare, o înregistrare autentică. 

Pe acelaşi subiect

Situat lângă Cetatea de Scaun a Sucevei, acest muzeu bogat în istorie nu merită ratat, spun turiştii. 

Vizitator: Este mult mai frumos decât mi-am imaginat.

Vizitator: Foarte bine prezentat şi informaţii foarte bine structurate, foarte accesibil tuturor.

Muzeul poate fi vizitat de marți până duminică între orele 10.00 și 18.00, prețul unui bilet este de 8 lei pentru adulți şi 2 lei pentru copii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Zeci de gospodării tradiţionale readuse la viaţă la Muzeul Satului din Suceava. Vizitatorii, fermecaţi de autenticitatea locului