Antena Meniu Search
x

Zeci de mii de oameni s-au adunat din nou în Piaţa Universităţii

Zeci de mii de oameni au împânzit centrul Capitalei, în a doua rundă a revoluţiei Colectiv. Sunt tineri şi dezamăgiţi, dar luptă, extrem de motivaţi, pentru viitorul lor. Au dat jos guvernul, dar nu se mulţumesc cu atât. Vor să dărâme din temelii actuala clasă politică

Vezi și

Zeci de mii de oameni au împânzit centrul Capitalei, în a doua rundă a revoluţiei Colectiv.  Sunt tineri şi dezamăgiţi, dar luptă, extrem de motivaţi, pentru viitorul lor. Au dat jos guvernul, dar nu se mulţumesc cu atât. Vor să dărâme din temelii actuala clasă politică

A doua seară de proteste, ora 19.00. Zeci de mii de oameni acaparează Piaţa Universtăţii. Demersul lor cere o schimbare serioasă: o nouă clasă politică.

Sunt tineri care vor o nouă Românie, pentru viitorul lor. Mai mult ca oricând, mulţimea are acelaşi ţel. "Dorim ca 6% din PIB să se aloce pentru sănătate. 6% din PIB să se aloce pentru educaţie. Vrem ca şomajul tinerilor să fie egal cu zero în viitorul foarte apropiat", spune una dintre protestatare.

Pe un alt front, în faţa Palatului Parlamentului, alte câteva mii de protestatari se arată determinaţi. Se simt puternici. Şi vor să fie importanţi în ţara lor, iar solidaritatea lor e o forţă. De la Parlament, mulţimea se întoarce în Piaţa Universităţii, unde e aşteptată de ceilalţi manifestanţi.

Niciunul dintre cei aflaţi în stradă seara trecută nu a uitat nenorocirea care a stârnit revolta generală.

Oamenii au încheiat protestul în faţa clubului Colectiv. În memoria victimelor, capetele au fost plecate într-un moment de reculegere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » Zeci de mii de oameni s-au adunat din nou în Piaţa Universităţii