Antena Meniu Search
x

Zimbrii revin în Carpati

Spider Woman intră în scenă, Romaniţa se retrage în munţi. Vorbim, desigur, de două femele puternice, independente, ambele conducătoare ale unui grup de masculi de zimbri.

Vezi și

 Spider Woman intră în scenă, Romaniţa se retrage în munţi. Vorbim, desigur, de două femele puternice, independente, ambele conducătoare ale unui grup de masculi de zimbri.

În Rezervaţia de la Haţeg, cele două zimbroaice au făcut schimb de turmă în cadrul unui proiect de reintroducere a zimbrilor în libertate.

Nu aşteaptă un al doilea îndemn. La capătul unui drum lung şi obositor de pe alte plaiuri europene, cei 21 de zimbri au ajuns în Ţara Haţegului cu o mare poftă de mâncare. Însă în Rezervaţia Slivuţ, fac doar un popas. Trebuie să îşi ridice noua şefă de turmă.

În numele celor două femele, stă toată povestea. Povestea zimbrilor care vor cutreiera din nou pădurile din ţară. Spider Woman, un specimen tânăr, adus din Germania, o va înlocui pe Romaniţa, fosta conducătoare a zimbrilor haţegani.

Tinerei nemţoaice îngrijitorii i-au aşternut covor de fân pentru a o ademeni în ţarcul special amenajat pentru ea, ca pentru o vedetă. Odată eliberat mijlocul de transport, a urmat îmbarcarea următoarei pasagere. A fost nevoie de mai bine de zece bărbaţi zdraveni să o încarce pe Romaniţa, tranchilizată, în noua ei călătorie spre Armeniş, în Munţii Ţarcu.

Şi îngrijitorul de la Haţeg este mulţumit. Zimbrii româneşti ar fi şi mai masivi, şi mai curajoşi decât cei europeni. Tirurile cu zimbri au continuat drumul spre Caraş Severin. Pe o suprafaţă de 60.000 de hectare, nici un ţarc nu le va îngrădi libertatea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Zimbrii revin în Carpati