Antena Meniu Search
x

Video Ziua Naţională, sărbătorită pe pârtie de mii de turişti

Este ultima zi din minivacanţa de 1 Decembrie, iar la munte mii de turişti profită de ultimele ore pe pârtie. Mai ales că, de astăzi, în Gorj, s-a deschis oficial şi sezonul de schi. Tunurile de zăpadă au funcţionat ore în şir pentru ca pârtia să fie perfectă pentru sporturile de iarnă.

de Redactia Observator

la 01.12.2020, 17:42

Vezi și
  • De astăzi, se poate schia si pe partia din centrul staţiunii Rânca.
  • Primii turişti au încercat deja pârtia.

De Ziua Naţională, mii de turişti au petrecut departe de casă, la peste 1.700 de metri înălţime, înconjuraţi de multă zăpadă.

De astăzi, se poate schia si pe partia din centrul staţiunii Rânca. Primii turişti au încercat deja pârtia şi chiar dacă nu a mai nins în ultimele zile, tunurile de zăpadă funcţionează la capacitate maximă astfel încât să se poată practica sporturile de iarnă.

În cele patru zile de minivacanţă în staţiune s-au cazat peste 10 mii de turişti.

Constantin Pănescu – cabanier: Am reuşit să dăm drumul şi la teleski, săniuţele sunt în floare de trei zile, se distrează toată lumea cu un vin fiert, o fasole cu ciolan şi cârnat ţărănesc şi multă voie bună

Tunurile de zăpadă au fost puse în funcţiune, iar administratorii pârtiilor se pregătesc să înceapă amenjarea acestora.

Dorin Drăgoi, șef Serviciu Administrare Pârtii: Până acum am transformat în zăpadă aprox 25.000 de metri cubi de apă. Sunt încrezător că undeva pe la mijlocul săptămânii viitoare vom putea începe amenjatea pârtiilor.

Chiar dacă pârtiile au fost animate în aceste zile, de teama COVID-19 turiştii au ocupat doar jumătate din locurile de cazare. O scădere dramatică faţă de anii trecuţi, când, de 1 Decembrie, cu greu mai găseai un loc în hotelurile şi pensiunile de la munte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Ziua Naţională, sărbătorită pe pârtie de mii de turişti