Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ajax Amsterdam, calificare în play-off-ul UEFA Europa League după un thriller cu 34 de penalty-uri 

Ajax Amsterdam (Olanda) s-a calificat, joi seara, în play-off-ul UEFA Europa League, după ce a trecut, la lovituri de departajare, de Panathinaikos Atena, din Grecia.

de Redactia Observator

la 16.08.2024 , 15:00

Puştiul Anton Gaaei a marcat golul calificării pentru Ajax Amsterdam Puştiul Anton Gaaei a marcat golul calificării pentru Ajax Amsterdam - Profimedia

Până acum nimic senzaţional, însă "minunea" vine când vedem că au fost necesare 34 de lovituri de departajare pentru ca olandezii să obţină, într-un final, calificarea mult visată.

După 1-0 în tur, în deplasare, Ajax Amsterdam părea mare favorită la returul de pe teren propriu, dar olandezii au avut o evoluţie departe de aşteptări. Ba chiar Tete a marcat în minutul 89, pentru greci, şi a dus meciul în prelungiri, scorul general fiind 1-1.

În reprizele suplimentare nu s-a mai întâmplat nimic, astfel că echipele au trecut la lovituri de departajare. Iar Ajax s-a impus într-un final, 13-12, la capătul unui thriller cu 34 de lovituri de departajare.

Articolul continuă după reclamă

Olandezii au ratat de patru ori de la punctul cu var, în timp ce grecii au irosit cinci penalty-uri. Culmea este că Ajax Amsterdam a câştigat, deşi a dat singurul jucător care a ratat ambele penalty-uri executate, chiar superstarul Brian Brobbey, fotbalist cotat la 35 de milioane de euro şi curtat insistent de echipele din Premier League.

Prin victoria obţinută împotriva celor de la Panathinaikos Atena, cei de la Ajax Amsterdam şi-au asigurat calificarea în grupele UEFA Conference League. Totuşi, olandezii visează la grupele UEFA Europa League, urmând să joace în play-off-ul acestei competiţii cu polonezii de la Jagiellonia Białystok.

Pe de altă parte, Panathinaikos Atena mai are o singură şansă de a prinde grupele unei cupe europene. Grecii dau piept, în play-off-ul UEFA Conference League, cu francezii de la Racing Club Lens.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Sport » Ajax Amsterdam, calificare în play-off-ul UEFA Europa League după un thriller cu 34 de penalty-uri