Antena Meniu Search
x

Americanii se înclină în faţa antrenoarei de origine română care le-a revoluţionat gimnastica. A transformat SUA în cea mai puternică naţiune din acest sport

Americanii se înclină în faţa Marthei Karoly, antrenoarea de origine română care a revoluţionat gimnastica de peste Ocean şi a transformat SUA în cea mai puternică naţiune din acest sport.

Americanii se înclină în faţa Marthei Karoly, antrenoarea de origine română care a revoluţionat gimnastica de peste Ocean şi a transformat SUA în cea mai puternică naţiune din acest sport.

New York Times a publicat recent un material destul de amplu despre Martha Karoly, aflată la ultima Olimpiadă din carieră.

Jurnaliştii americani încep dezvăluind un lucru mai puţin ştiut despre antrenoarea în vârstă de 73 de ani, că aceasta a plâns numai de două ori în întreaga carieră. Prima dată la Montreal, când Nadia Comăneci era notată cu 10, şi a doua oară la Rio, când echipa de gimnastică a Statelor Unite a câştigat aurul olimpic zdrobindu-şi rivalele Rusia şi China.

Karoly a cedat emoţional după ce elevele sale, proaspete campioane olimpice, au venit la ea şi i-au spus că au găsit o poreclă pentru echipă, Final Five, onorând şi prin acest gest retragerea Marthei.

“Eu nu sunt o persoană sentimentală, ca să fiu sinceră. Sunt cunoscută ca fiind foarte dură. Aşa că m-am gândit: Ce se întâmplă cu mine, ce e asta? Este doar Final Five. E copleşitor”, a spus Karoly, după care a lăcrimat din nou.

Martha Karoly a preluat frâiele lotului naţional de gimnastică al SUA în 2001, de la soţul ei, Bela. În 15 ani, sub conducerea ei, americancele au devenit principala forţă din gimnastica feminină, depăşind net Rusia, China sau România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sport » Americanii se înclină în faţa antrenoarei de origine română care le-a revoluţionat gimnastica. A transformat SUA în cea mai puternică naţiune din acest sport