Antena Meniu Search
x

Argentina, în delir după câştigarea Cupei Mondiale. Messi a predat o lecţie de fotbal pentru ultima dată la un Campionat Mondial

Argentina este în delir, Franţa, în genunchi, după meciul secolului. Messi, starul argentinian, a predat o lecţie de fotbal pentru ultima oară la o Cupă Mondială. Acasă, milioane de fani petrec de 24 de ore, în timp ce poliţiştii francezi s-au luptat cu furia învinşilor.

de Redactia Observator

la 19.12.2022, 21:18

Vezi și

De 36 de ani aştepta Argentina al treilea titlu suprem. Toată ţara a petrecut. Peste un milion de oameni s-au adunat în Plaza de la República din Buenos Aires. Fiesta a început chiar în vagoanele metroului, în drum spre locul tradiţional al marilor sărbători populare. Rosario, oraşul natal al lui Lionel Messi, a devenit centrul Universului. A fost sărbătoare şi la Napoli, oraşul căruia Maradona i-a făcut paşaport argentinian. Petrecerea a fost în faţa unei picturi uriaşe cu cel care adusese ultimul titlu mondial pentru Argentina, în 1986.

La Paris şi în marile oraşe ale Franţei, înfrângerea naţionalei a adus haos pe străzi

Considerat de mult şi de mulţi urmaşul lui Maradona, Messi a câştigat în Qatar singurul trofeu care îi lipsea din palmares. Căpitanul argentinian a fost desemnat şi cel mai bun jucător al turneului. Statueta suflată cu aur a fost adusă pe stadionul din Doha de o româncă. Adriana Paul a fost aleasă din peste 10.000 de însoțitori de zbor de la Qatar Airways pentru a participa la ceremonia de premiere. De pe gazon, noi campioni ai lumii au mutat fiesta în vestiar. Messi nu s-a despărţit nicio clipă de râvnitul trofeu. A dansat pe mese şi a cântat alături de colegii săi.

Nu au lipsit ironiile la adresa adversarilor. Emiliano Martinez îşi dăduse în petec şi în timpul ceremoniei de premiere. Nu a părut încântat de trofeul pentru cel mai bun portar al turneului. Franţa s-a consolat cu Gheata de Aur pentru golgeterul competiţiei, Kylian Mbappe. Preşedintele Emmanuel Macron s-a dus în vestiar pentru a încerca să le ridice moralul învinşilor din finală. "Astăzi aţi emoţionat milioane de francezi şi aţi făcut milioane de francezi care au urmărit meciul, să viseze. Eu sunt foarte mândru de voi! Trăiască Republica! Trăiască Franţa!", a declarat Emmanuel Macron, preşedintele Franţei.

La Paris şi în marile oraşe ale Franţei, înfrângerea naţionalei a adus haos pe străzi. Fanii au aruncat cu artificiile în forţele de ordine şi au distrus mobilierul stradal. Cel mai scump campionat mondial din istorie s-a încheiat aşa cum a început - cu scandal. Gazdele sunt criticate pentru că l-au îmbrăcat pe Messi cu o bishta, o capă neagră tradiţională, purtată de persoane de vază doar la evenimente speciale. "Să-l faci pe Messi să poarte acea robă este absolut macabru. Arată tot ce a fost greșit la această Cupă Mondială. Pur și simplu nu faci asta", a fost doar unul dintre mesajele critice la adresa organizatorilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Sport » Argentina, în delir după câştigarea Cupei Mondiale. Messi a predat o lecţie de fotbal pentru ultima dată la un Campionat Mondial