Antena Meniu Search
x

Ashleigh Barty, liderul mondial în tenisul feminin, a părăsit Roland Garros încă din turul II al competiţiei

Organizatorii de la Roland Garros au încasat o nouă lovitură dură, în cursul zilei de joi, după ce australianca Ashleigh Barty, liderul mondial, a fost obligată să abandoneze în meciul cu poloneza Magda Linette din turul II al turneului de la Paris.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 03.06.2021, 16:03

Ashleigh Barty câştiga Roland Garros în 2019
Ashleigh Barty a acuzat probleme la spate în meciul din turul II de la Roland Garros - Profimedia
  • Ashleigh Barty a câştigat Roland Garros în 2019.

Ashleigh Barty a avut probleme încă din primul tur, când a trecut greu de americanca Bernarda Pera, locul 70 mondial, scor 6-4, 3-6, 6-2.

Meciul cu poloneza Magda Linette, locul 45 mondial, a confirmat perioada dificilă, din punct de vedere sportiv, pe care o traversează. Ashleigh Barty a pierdut clar, scor 1-6, primul set al confruntării cu Linette, iar apoi, la 2-2 în setul al doilea, a decis că nu mai are rost să forţeze.

Australianca a acuzat probleme la spate şi a decis să se retragă din competiţia pe care o câştiga în 2019.

Este a doua mare favorită care se retrage prematur de la Australian Open. Japoneza Naomi Osaka, a doua jucătoare a lumii, s-a retras şi ea de la Roland Garros, înainte de meciul cu Ana Bogdan din turul al doilea. Naomi Osaka s-a retras din motive personale, anunţând că nu se poate concentra pe tenis la momentul actual şi că nu poate gestiona în mod corespunzător întreaga atenţie care i se acordă.

Pe acelaşi subiect

Numele grele care au părăsit Roland Garros

Pe lângă Ashleigh Barty şi Naomi Osaka, Roland Garros a mai rămas, deja, şi fără alte nume grele precum Bianca Andreescu (cap de serie numărul 6), Belinda Bencic (cap de serie numărul 10), Petra Kvitova (cap de serie numărul 11), Garbine Muguruza (cap de serie numărul 12) sau Kiki Bertens (cap de serie numărul 16).

Nici la masculin situaţia nu este mai altfel, părăsind deja competiţia jucători precum Dominic Thiem (favorit 4), Andrey Rublev (favorit 7), Roberto Bautista Agut (favorit 11), David Goffin (favorit 13), Grigor Dimitrov (favorit 16) sau Miloş Raonic (favorit 17).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Sport » Ashleigh Barty, liderul mondial în tenisul feminin, a părăsit Roland Garros încă din turul II al competiţiei