Antena Meniu Search
x

Austria - Olanda 3-2 la EURO 2024. Surpriză de proporţii: din cei mai slab cotaţi, austriecii au câştigat Grupa D

EURO 2024. Selecţionata Austriei a câştigat Grupa D a Campionatului European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania, după victoria surprinzătoare în faţa Olandei, cu scorul de 3-2 (1-0), marţi seara, pe Olympiastadion din Berlin.  

de Redactia Observator

la 25.06.2024 , 21:10

Austria - Olanda 3-2 la EURO 2024. Surpriză de proporţii: din cei mai slab cotaţi, austriecii au câştigat Grupa D
Austria - Olanda 3-2 la EURO 2024. Surpriză de proporţii: din cei mai slab cotaţi, austriecii au câştigat Grupa D - Profimedia

După rezultatele din ultimele 2 partide, Austria a încheiat grupa pe primul loc, cu 6 puncte. Pe poziția a 2-a s-a clasat Franța, cu 5 puncte, în timp ce Olanda a ocupat poziția a 3-a, cu 4 puncte. Pe ultimul loc s-a clasat Polonia, cu 1 punct., eliminată astfel de la EURO.

Echipele de start la Olanda – Austria

Olanda: Verbuggen – Geertruida, de Vrij, van Dijk, Ake – Reijnders, Schouten, Veerman – Malen, Depay, Gakpo

Articolul continuă după reclamă

Austria: Pentz – Posch, Wober, Lienhart, Prass – Seiwald, Grillitsch – Wimmer, Sabitzer, Schmid – Arnautovic.

Pe acelaşi subiect

De cealaltă parte, Austria pare favorita la obţinerea locului 3, dar poate ajunge şi pe locul 1, dacă va învinge Olanda, iar Franţa nu o va bate pe Polonia.

Echipa lui Robert Lewandowski poate prinde şi ea locul 3, dacă va învinge Franţa, iar Austria va pierde cu Olanda la un scor mare, de la 0-3 în sus.

Anglia, Franța, Olanda, Spania, Germania, Portugalia, Italia și Elveția sunt cele opt echipe care s-au calificat în optimile EURO 2024.

Austria, Franța și Olanda s-au calificat marți în optimile de finală EURO 2024

Austria, Franța și Olanda s-au calificat marți în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal din Germania. Austria, echipa cea mai slab cotată, a furnizat surpriza, câștigând grupa, cu 6 puncte, profitând de semieșecul Franței, în confruntarea din ultimul meci, cu Polonia.

Cel mai disputat meci al Grupei D, în ultima rundă, le-a adus față în față pe Olanda și Austria. Cu o victorie, Olanda putea câștiga grupa, însă austriecii nu au fost de acord, câștigând la Berlin cu 3-2 (1-0).

În celălalt meci, disputat la aceași oră, Franța a condus Polonia, după un penalty transformat de Mbappe, dar Lewandowski a egalat, din a doua încercare, tot de la punctul cu var.

Astfel, Austria câștigă grupa, cu 6 puncte, urmată de Franța, cu 5, Olanda, cu 4 și Polonia cu un singur punct.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi ratat vreo vacanță din cauza întârzierii sau anulării unui zbor?
Observator » Sport » Austria - Olanda 3-2 la EURO 2024. Surpriză de proporţii: din cei mai slab cotaţi, austriecii au câştigat Grupa D