Antena Meniu Search
x

Bayern Munchen a câştigat Campionatul Mondial al cluburilor la fotbal

Clubul german de fotbal Bayern Munchen şi-a trecut în cont un nou trofeu după ce, joi seara, s-a impus, cu 1-0, în meciul cu mexicanii de la Tigres, din finala Campionatului Mondial al cluburilor.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 11.02.2021, 21:55

Bayern Munchen a câştigat pentru a doua oară în istorie Campionatul Mondial al cluburilor
Benjamin Pavard (stânga) a marcat singurul gol al finalei Campionatului Mondial al cluburilor - Hepta
  • Bayern Munchen a câştigat pentru a doua oară în istorie Campionatul Mondial al cluburilor.
  • Al Ahly, din Egipt, a încheiat podiumul la Campionatul Mondial al cluburilor.

Disputat la Al Rayyan, în Qatar, duelul dintre Bayern Munchen şi Tigres a fost la discreţia nemţilor, în ciuda diferenţei de scor de pe tabela de marcaj.

Atent pe o respingere a defensivei adverse, francezul Benjamin Pavard a marcat unicul gol al meciului în minutul 59. Arbitrul Esteban Ostojich a verificat dacă golul a fost marcat în condiţii regulamentare, solicitând ajutorul arbitrului video pentru semnalizarea unei eventuale poziţii de offside. Cum însă reluările nu au fost foarte concludente, centralul a decis să acorde golul, mai ales că el mai anulase un gol al lui Bayern Munchen, tot pentru offside, marcat în prima repriză de Joshua Kimmich.

Mexicanii de la Tigres nu au mai putut repeta surpriza din semifinale, când au trecut de brazilienii de la Palmeiras, scor 1-0, graţie unui gol marcat de superstarul francez Pierre Andre Gignac.

De altfel, Palmeiras este marea dezamăgire a competiţiei, elevii antrenaţi de Abel Ferriera nereuşind să prindă nici măcar ultima treaptă a podiumului după ce au cedat la lovituri de departajare, scor 2-3, în confruntarea cu Al Ahly, din Egipt, campioana Africii.

Bayern Munchen, pentru a doua oară campioana lumii

Bayern Munchen a câştigat pentru a doua oară Campionatul Mondial al cluburilor, după ediţia din 2013. Nemţii au câştigat fără forţeze competiţia din Qatar care ar fi trebuit să se dispute în decembrie anul trecut, dar care a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus.

Bayern Munchen a trecut cu 2-0, în semifinale, de Al Ahly şi cu 1-0 de Tigres, în finală. În finala cu Tigres, nemţii au fost lipsiţi de aportul superstarului Thomas Muller, care a fost depistat cu infecţie cu noul coronavirus. Pe de altă parte, diferenţa dintre echipe a fost atât de mare încât, pe final, antrenorul Hans Flick şi-a permis să-l arunce în luptă inclusiv pe Jamal Musiala, un puşti englez care încă nu a împlinit 18 ani, dar care are deja 23 de meciuri jucate şi trei goluri marcate pentru Bayern Munchen plus două selecţii şi un gol pentru naţionala de tineret a Angliei.

Pe lângă cele două ediţii de Campionat Mondial al cluburilor, Bayern Munchen mai are în palmares şi două Cupe Intercontinentale, competiţie înlocuită definitiv, în 2005, de Campionatul Mondial al cluburilor.

Europa domină Campionatul Mondial al cluburilor

Este pentru a opta oară la rând când campioana Europei en-titre câştigă Campionatul Mondial al cluburilor. De altfel, perioada de dominare a echipelor europene a început în 2013, cu precedentul succes al lui Bayern Munchen.

Brazilienii de la Corinthians au câştigat Campionatul Mondial al cluburilor în 2012, după 1-0 în finala cu englezii de la Chelsea Londra.

De atunci, Real Madrid a câştigat de patru ori Campionatul Mondial al cluburilor, Bayern Munchen s-a impus de două ori, iar FC Barcelona şi FC Liverpool şi-au trecut în cont câte un succes.

FC Liverpool era campioana en-titre. Formaţia antrenată de Jurgen Klopp se impusese în decembrie 2019, scor 1-0, în finala jucată împotriva echipei braziliene Flamengo.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Sport » Bayern Munchen a câştigat Campionatul Mondial al cluburilor la fotbal