Antena Meniu Search
x

Campionat internațional de golf, la Alba. 18 profesioniști luptă pentru 15.000 euro

Concursul internaţional de golf de la Alba e primul campionat internaţional de anvergură organizat aici. În total, 18 jucători profesionişti se întrec pentru marele premiu - 15 mii de euro. Alţi 54 sunt amatori şi vor avea şi ei meritul lor. 

De Redactia Observator la 19.07.2019, 15:12
Vezi și

Concursul internaţional de golf de la Alba e primul campionat internaţional de anvergură organizat aici. În total, 18 jucători profesionişti se întrec pentru marele premiu - 15 mii de euro. Alţi 54 sunt amatori şi vor avea şi ei meritul lor. 

Colegii noştri au stat de vorbă inclusiv cu arbitrul competiţiei, britanicul Nic Gilk, cel care are peste 100 de turnee la activ.

Pe terenul de golf, amatorii şi profesioniştii se simt în largul lor. Fac echipă bună cu naturata, iar crosa dă de cele mai multe ori lovitura perfectă. E o mişcare ce ţine de concentrare, strategie, dar şi noroc.

Florin Segarceanu - jucător amator de golf: E un sport foarte frumos, un sport care pentru mine rivalizează cu ce am făcut eu în viaţa mea, tenisul.

Dragoş Tănase - jucator amator de golf: Ai nevoie de câteva antrenamente pe săptămână, ca să joci bine trebuie să te antrenezi mult. 

Adică cinci sau şase ore zilnic. La care se mai adaugă şi echipamentul de golf, care nu este deloc ieftin.

Oliver Haiem - jucator amator de golf - Cluj: Dacă joci tenis tot aia e, ok, racheta poate costă 200-300 de euro, o trusă de golf 1.000-1.500 de euro, dar cu aceea poţi să joci un an de zile.

La competiţie s-au înscris 72 de jucători, dintre care 18 profesionişti. Restul sunt amatori. Este, de altfel şi primul campionat internaţional de anvergură organizat la Alba.

Theodora Popa - preşedinte clubul de golf: Noi prin acest campionat am dorit să punem România pe harta internaţională a golfului, şi din acest motiv au participat foarte mulţi jucători profesionişti din afara României.

Yamac Hakan - jucator profesionist de golf: Eu vin din Antalya, Turcia. Am fost invitat să joc golf în România, sunt foarte fericit că sunt aici.

Arbitrul competiţiei este britanicul Nic Gilks. Are peste 100 de turnee la activ în ultimii 12 ani.

Nic Gilks - arbitru internaţional: E prima dată când vin în România.

Reporter: Cum este prima impresie?

Nic Gilks - arbitru internaţional: Foarte bine, toţi oamenii sunt prietenoşi şi staff-ul de aici. E minunat!

Departajarea şi clasamentul profesioniştilor se vor realiza în urma cumulării rezultatelor din toate cele trei zile de turneu. Mâine se va desfăşura ultima probă, cea individuală. Jucătorii profesionişti se luptă pentru un premiu de 15 mii de euro. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sport » Campionat internațional de golf, la Alba. 18 profesioniști luptă pentru 15.000 euro