Antena Meniu Search
x

Video Campionatul European de Gimnastică: Ana Bărbosu, aur la sărituri, bârnă, paralele și sol!

Gimnasta junioară Ana Bărbosu a câștigat toate medaliile de aur la Campionatul European de la Mersin! Maria Ceplinschi a obținut argintul la sol, iar Andreea Preda bronz la bârnă.

de Redactia Observator

la 20.12.2020, 12:26

gimnasta Ana Bărbosu
Campionatul European de gimnastică feminină: Ana Bărbosu a câştigat toate medaliile de aur - Federația Română de Gimnastică via Facebook
  • În cursul acestei zile vor concura şi senioarele în finalele pe aparate, iar Larisa Iordache va fi la start în toate

Ana Bărbosu a obţinut aur la sărituri (13.700), aur la paralele (13.450), aur la bârnă (13.100), aur la sol (13.250), iar Andreea Preda a obţinut bronzul la bârnă (12.700) şi Maria Ceplinschi argint la sol (12.900).

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

La sărituri, Maria Ceplinshi a fost pe locul 5 (13.175) şi Iulia Trestianu pe 7 la paralele (10.550).

Ana Bărbosu a împlinit 14 ani în 26 iulie, se pregăteşte la Centrul Olimpic de la Deva şi provine de la CSŞ Focşani, fiind la prima sa participare la Campionatul European. Ea a contribuit decisiv şi la câştigarea medaliei de aur pe echipe şi o mai are în palmares la Mersin pe cea de aur la individual-compus, finală în care argintul a revenit Mariei Ceplinshi. În total, Ana Bărbosu revine de la Mersin cu şase medalii de aur.

Tot duminică vor avea loc şi finalele pe aparate la senioare, cu Larisa Iordache în prim-plan, la toate cele patru aparate. Echipa de senioare a obţinut, sâmbătă, medalia de argint în finală.

Au lipsit Rusia, Franţa, Marea Britanie, Italia și Olanda

La cea de-a 33-a ediţie a CE, de la Mersin, care se încheie duminică, au luat startul gimnaste din doar 14 naţiuni, iar între marile absente, care au renunţat la participare în principal din motive pandemice, se numără Rusia, Franţa, Marea Britanie, Italia sau Olanda.

La Mersin a avut loc şi Campionatul European masculin, încheiat în 13 decembrie, şi la care România a bifat o singură medalie - aur la juniori (sărituri).

În concursul seniorilor pe echipe, România nu a mai luat medalii din 2012, la masculin, respectiv din 2014, la feminin, atunci când câştiga aurul continental.

În 2018, la ultima ediţie, concursul feminin pe echipe a fost câştigat de Rusia.

sursa: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » Campionatul European de Gimnastică: Ana Bărbosu, aur la sărituri, bârnă, paralele și sol!