Antena Meniu Search
x

Ce spunea Pele după decesul lui Maradona: "Vom juca fotbal în Rai". Presa internaţională, după moartea brazilianului: "Doamne, iată noul atacant"

Pele, legendarul fotbalist brazilian, a decedat pe 29 decembrie la vârsta de 82 de ani. Considerat de mulţi a fi cel mai bun fotbalist din istorie, Pele are locul asigurat în panteonul "sportului rege".

de Redactia Observator

la 30.12.2022, 10:39

Ce spunea Pele după decesul lui Maradona: "Vom juca fotbal în Rai". Presa internaţională, după moartea brazilianului: "Doamne, iată noul atacant"
- Profimedia

Pele, purtătorul de stindard al fotbalului, urmase un tratament pentru cancer de colon încă din 2021. Din nefericire, în ultima perioadă, starea sa de sănătate s-a agravat considerabil. Pele a murit la un spital din Brazilia, înconjurat de familie. Reprezentanții unității medicale au precizat că moartea a survenit în urma "cedării mai multor organe vitale". Decesul lui Pele vine la 11 zile după încheierea Cupei Mondiale de fotbal din Qatar şi la doi ani după dispariţia altui monstru sacru al fotbalului, Diego Armando Maradona.

În 2020, imediat după decesul lui Maradona, Pele oferea o declaraţie ce avea să rămână în istorie. "Într-o bună zi, sper că vom juca fotbal în Rai", au fost cuvintele lui Pele care eliminau o dată pentru totdeauna disputa privind cel mai mare fotbalist al lumii. De altfel, Pele şi Maradona nu au intrat niciodată în jocul presei şi al fanilor şi nu au dat curs provocării de a spune care dintre ei a fost mai bun.

Presa internaţională, reacţii după moartea lui Pele

Presa internaţională s-a întrecut în elogii aduse fostului fotbalist brazilian. "Pele, regele fotbalului, a decedat", au titrat la unison spaniolii de la AS şi Marca. "Regele fotbalului, primul idol al oamenilor, a murit", au scris cei de la Sport.es, în timp ce Mundo Deportivo a scris: "Pele, legenda fotbalului, a murit".

"Cel mai mare fotbalist din toate timpurile a decedat", au titrat englezii de la DailyMail, "Lumea fotbalului în doliu: Pele a murit, la 82 de ani" au scris cei de la Gazzetta dello Sport, iar L'Equipe a notat: "Regele Pele a murit". Titlul care a făcut însă înconjurul planetei a fost oferit de DailyStar. "Doamne, iată noul tău atacant", au scris englezii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » Ce spunea Pele după decesul lui Maradona: "Vom juca fotbal în Rai". Presa internaţională, după moartea brazilianului: "Doamne, iată noul atacant"