Antena Meniu Search
x

Top 5 cei mai bine plătiți sportivi în 2020

Sportul este de mult timp o industrie fenomenală, iar personalitățile marcante câștigă sume impresionante, nu doar din salarii sau premii, ci și din contracte de sponsorizare.

de Redactia Observator

la 26.06.2020, 11:29

Sportiv bine plătit
Top 5 cei mai bine plătiți sportivi în 2020

Astfel, conform topului Forbes pe anul 2020, primii 100 de sportivi ai lumii ca venituri au câștigat în total 3.6 miliarde de dolari.

Cum arată topul celor mai bine plătiți sportivi din lume

1. Roger Federer - 106.3 milioane de dolari. Tenismenul elvețian este cel mai bine plătit sportiv din lume. El are contracte de sponsorizare cu Rolex, Uniqlo, Nationale Suisse, Credit Suisse, Lindt, Sunrise și Jura Elektropparate. De asemenea, Federer mai promovează branduri precum Mercedes-Benz, Gillette, Barilla, Raimowa și Moet & Chandon. Averea sa este estimată la aproximativ 450 de milioane de dolari. Din banii câștigați, Federer face multe acte caritabile, în special în Africa.

2. Cristiano Ronaldo - 105 milioane de dolari. Portughezul, despre care Pele spune că e cel mai bun jucător din lume, are contracte de sponsorizare cu Nike, Armani, Tag Heur, Egyptian Steel, Herbalife, Italia Independent, Clear și Castrol. Ca afaceri, Ronaldo deține numeroase proprietăți imobiliare, dar are și un lanț hotelier. Totodată, portughezul a investit sume mari de bani în mașini de lux, având în garaj modele de colecție, unele în ediție limitată. Ronaldo are un salariu anual de 30 de milioane de euro la actuala sa echipă, Juventus Torino. CR7 este golgheterul lui Juventus în acest sezon, cu 22 de goluri, dar pe locul 2 în Serie A, la cinci reușite în spatele lui Immobile. Astfel, Ronaldo are cota 6.00 la pariuri sportive să câștige titlul de cel mai bun marcator în actualul sezon din Serie A. Această cotă este disponibilă la ora realizării acestui material în oferta NetBet, operator licențiat în România cu cele mai multe jocuri de casino, pariuri sportive și pe loterii, precum și poker online.

3. Lionel Messi - 104 milioane de dolari. Starul echipei FC Barcelona câștigă 565 de mii de euro pe săptămână, dar are și numeroase contracte de sponsorizare. Cel mai important este cel cu Adidas, dar Messi mai este sponsorizat și de companii precum Pepsi, Gillette sau Turkish Airlines. Per total, averea lui Leo Messi este estimată la 400 de milioane de dolari. Din acești bani, o bună parte merg spre actele caritabile, pe care argentinianul le face atât în țara natală, cât și în Africa. De altfel, Messi lucrează împreună cu Unicef din 2004 și este ambasador din 2010.

4. Neymar - 95.5 milioane de dolari - Fotbalistul de la PSG câștigă mulți bani din contractele de sponsorizare și din promovările făcute pe rețelele de socializare. Cele mai importante contracte de promovare le are cu Red Bull, Gillette, McDonald's, Beats by Dre și Nike. De altfel, el a fost primul fotbalist care a avut ghete personalizate Air Jordan. În trecut a mai fost sponsorizat de Volkswagen, Tenys Pe Baruel, Lup, Ambev, Claro, Uniliver și Santander. Salariul lui Neymar la PSG este estimat la aproximativ 37 de milioane de euro pe an.

5. LeBron James - 88.2 milioane de dolari - Starul din NBA câștigă anual numai din salariu în jur de 40 de milioane de dolari și alte sume impresionante din contracte de sponsorizare. În plus, el a semnat și un contract pe viață cu Nike, care îi aduce în jur de 20 de milioane de dolari. Cu Nike, el are și o colecție personalizată de încălțări. Averea lui LeBron James este estimată deja la aproape 500 de milioane de dolari, dar specialiștii se așteaptă ca în curând să ajungă pe urmele lui Michael Jordan și să devină miliardar. LeBron James a încercat mai multe afaceri, dar cel mai mult a investit în imobiliare.

În top 10 se mai află Steph Curry (74.4 milioane de dolari), Kevin Durant (63.9 milioane de dolari), Tiger Woods (62.3 milioane de dolari), Kirk Cousins (60.5 milioane de dolari) și Carson Wentz (59.1 milioane de dolari).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sport » Top 5 cei mai bine plătiți sportivi în 2020