Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Chinezul Pan Zhanle, acuzat de dopaj după proba de 100 m liber: "Nu îi bați pe Chalmers, Popovici la o lungime de un corp"

Un antrenor de înot australian de elită spune că timpul uimitor reușit de starul chinez Pan Zhanle la 100 m liber nu este posibil din punct de vedere uman, insistând că "dacă pare prea frumos ca să fie adevărat, probabil că este".

de Redactia Observator

la 01.08.2024 , 13:36

Chinezul Pan Zhanle, acuzat de dopaj după proba de 100 m liber Chinezul Pan Zhanle, acuzat de dopaj după proba de 100 m liber: "Nu îi bați pe Chalmers, Popovici la o lungime de un corp" - Profimedia Images

Superstarul de 19 ani și-a doborât propriul record cu 0,4 secunde pentru a-i învinge categoric pe australianul Kyle Chalmers, pe care l-a întrecut cu o secundă întreagă, și pe românul David Popovici. Efortul incredibil a adus prima medalie din istorie pentru China la 100 m liber, dar antrenorul de înot Brett Hawke nu este convins și a recunoscut că această performanță l-a făcut să fie "furios".

"Kyle Chalmers, David Popovici, Jack Alexy, nu-i bați pe acești tipi la o lungime de trup în proba de 100 m liber"

"Ascultați, voi fi sincer, sunt furios pe acea cursă", a postat Hawke pe contul său de Instagram. "Uitați, sunt furios din mai multe motive. Prietenii mei sunt cei mai rapizi înotători din istorie, de la Rowdy Gaines la Alex Popov și Gary Hall Jr, Anthony Irvin și până la King Kyle Chalmers. Îi cunosc pe acești oameni personal, i-am studiat timp de 30 de ani. Am studiat acest sport. Am studiat viteza. O înțeleg. Sunt un expert în acest domeniu, asta fac. Sunt supărat acum pentru că nu câștigi proba de 100 liber la o lungime de trup. Pur și simplu nu o faci. Nu este posibil din punct de vedere uman să bați la o lungime de trup avans. Nu-mi pasă ce spui. Aceasta nu este o chestiune de rasă, nu este împotriva vreunei persoane sau națiuni anume, aceasta este doar ceea ce văd și ceea ce știu. Asta nu este real, nu bați la o lungime de trup. Kyle Chalmers, David Popovici, Jack Alexy, nu-i bați pe acești tipi la o lungime de trup în proba de 100 liber. Nu este posibil din punct de vedere uman, bine, deci nu-mi vindeți asta, nu mi-o băgați pe gât. Nu este real", a scris australianul, potrivit Daily Mail.

Articolul continuă după reclamă

Brett Hawke nu a menționat direct dopajul, dar echipa Chinei a fost supusă unei atenții sporite de când s-a dezvăluit că 23 de înotători au fost testați pozitiv pentru o substanță interzisă înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo de acum trei ani. Explicația Chinei a fost că înotătorii au consumat mâncare contaminată la un hotel.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Sport » Chinezul Pan Zhanle, acuzat de dopaj după proba de 100 m liber: "Nu îi bați pe Chalmers, Popovici la o lungime de un corp"