Antena Meniu Search
x

Video Cinci licee cu program sportiv vor deveni centre de excelenţă pentru fotbalul feminin. La Timişoara se face deja performanţă în acest sport

În curând vom vedea tot mai multe fete pe terenul de fotbal, pregătite să facă performanţă. Un proiect al Ministerului Educației şi al Federaţie Române de Fotbal transformă cinci licee cu program sportiv din ţară în centre de excelenţă pentru fotbalul feminin românesc. Unul dintre ele este la Timişoara, acolo unde sportivele Politehnicii fac deja performanţă în acest domeniu.   

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 24.02.2024, 13:50

Vezi și

La Liceul cu Program Sportiv "Banatul" din Timişoara sunt 12 fete care fac deja fotbal de performanţă, iar de anul viitor, numărul lor se va dubla. Alexandra Boboc este una dintre ele. Tânăra joacă de 6 ani fotbal şi este mijlocaş central la echipa Politehnicii. 

Alexandra Boboc, jucătoare de fotbal: Orice sport poate fi practicat şi de fete, pentru că şi noi suntem la fel de puternice şi putem face orice ca şi băieţii. În trecut nu eram luate în serios tocmai pentru că practicam fotbal. 

Iulia Pop, reporter Observator: Din anul şcolar viitor, fotbalul feminin trece în liga superioară! Mai serioase ca baieţii şi mai motivate, fetele pasionate de jocul cu balonul rotund  se vor antrena în cele 5 centre de excelenţă care vor funcţiona în ţară. 

Unul va fi la Timişoara iar celelalte la Bistriţa, Buzău, Piteşti şi Târgu Mureș. Liceele cu program sportiv se vor transforma în adevărate centre de pregătire și performanţă în fotbalul feminim românesc. 

La Timişoara se face performanţă în fotbalul feminin

Ramona Roman, director liceu cu program special: Vom avea o clasă specială la liceul, clasa a 9-a, dedicata fotbalului feminin. Asta înseamnă că o serie de fete care până acum şi-au manifestat interesul pentru acest sport vor putea să-l practice într-un mod organizat, într-un cadru în care să-şi dezvolte şi educaţia sportivă.

Profesorii de sport şi antrenorii spun că fetele sunt mai serioase şi mai muncitoare decât băieţii, iar meciurile lor au chiar mai mulţi spectatori.

Călin Rosenblum, profesor sport: Eu merg cu ele de 2 ani la Olimpiada Sportului Şcolar. Am ajuns la nivel de naţională unde am luat locul 3 şi anul trecut locul 2 şi sperăm că anul acesta să luăm locul 1. 

Sportivă: Eu fac fotbal de la 7 ani. Fotbalul pentru mine înseamnă totul. Îmi place foarte mult şi sper să ajung cât mai  departe posibil.

Tot la Timişoara mai este în desfăşurare un proiect, dedicat fetelor de până în 6 ani, care visează la o carieră cu multe goluri. Se numește Play Mate, iar în cadrul său, micuţele se familiarizează cu fotbalul prin poveşti sau desene animate. Practicarea fotbalului feminin în România s-a oficializat în anul 1990. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sport » Cinci licee cu program sportiv vor deveni centre de excelenţă pentru fotbalul feminin. La Timişoara se face deja performanţă în acest sport