Antena Meniu Search
x

Cupa Mondială 2022. Lotul Ghanei pentru Campionatul Mondial din Qatar

Naţionala de fotbal a Ghanei s-a calificat doar pentru a IV-a oară la un turneu final de Campionat Mondial, iar cel mai bun rezultat l-a obţinut la ediţia din 2010, din Africa de Sud, când a ajuns până în faza sferturilor de finală.

de Redactia Observator

la 24.11.2022, 11:08

Ghana speră să treacă de grupe la Cupa Mondială 2022
Ghana speră să treacă de grupe la Cupa Mondială 2022 - Profimedia
  • Ghana a fost repartizată în Grupa H, la Cupa Mondială 2022, alături de Portugalia, Uruguay şi Coreea de Sud.

Naţionala de fotbal a Ghanei s-a calificat cu mari emoţii la Cupa Mondială 2022. Asta pentru că, în turul II preliminar, Ghana a câştigat pentru un gol o grupă din care au mai făcut parte Africa de Sud, Etiopia şi Zimbabwe. Ghana şi Africa de Sud au încheiat grupa la egalitate de puncte, 13, au avut acelaşi golaveraj, +4, şi aceleaşi rezultate în meciurile directe, 1-0 şi 0-1. În cele din urmă, departajarea s-a făcut la numărul de goluri marcate în toate meciurile din grupă, iar Ghana a avut câştig de cauză pentru că a marcat şapte goluri în cele şase partide jucate, în timp ce Africa de Sud a marcat doar şase goluri în cele şase partide jucate.

În al treilea şi ultimul tur preliminar, Ghana a trecut cu emoţii de Nigeria, graţie golului marcat în deplasare. A fost 0-0 în Ghana şi 1-1 în Nigeria, Thomas Partey, actualmente la Arsenal Londra, fiind jucătorul care a marcat golul ce a permis Ghanei accederea la turneul final.

Ghana a alternat evoluţiile bune cu cele mai puţin bune în acest an, dar trebuie remarcat că, în ultimul meci de dinaintea turneului final, ghanezii au obţinut o victorie de vis, 2-0 cu Elveţia, la capătul unui meci dominat tactic de o manieră categorică de elevii antrenorului Otto Addo.

Otto Addo, antrenorul Ghanei la Cupa Mondială 2022

Pe acelaşi subiect

La Cupa Mondială 2022, naţionala de fotbal a Ghanei este condusă de Otto Addo, un antrenor în vârstă de 47 de ani şi care a preluat naţionala Ghanei în acest an, după ce a fost secundul lui Milovan Rajevac. Otto Addo are un CV impresionant. S-a născut şi a crescut în Germania, jucând pentru Hannover 96, Borussia Dortmund, Mainz şi Hamburger SV. Addo a adunat şi 15 selecţii în naţionala Ghanei. Apoi, a fost antrenor secund la Hamburger SV, FC Nordsjælland şi Borussia Dortmund. 

Ca jucător, Otto Addo a fost campion al Germaniei, cu Borussia Dortmund, în 2002, echipa germană reuşind, în acelaşi an, să joace şi finala Cupei UEFA, 2-3 cu Feyenoord Rotterdam.

La Cupa Mondială 2022, Otto Addo mizează pe un lot de jucători extrem de experimentat, remarcându-se prezenţa unor fotbalişti precum Thomas Partey (Arsenal Londra), Jordan Ayew (Crystal Palace), Andre Ayew (Al Sadd, fost jucător la Olympique Marseille, West Ham United sau Fenerbahce Istanbul), Daniel Amartey (Celta Vigo), Iñaki Williams (Athletic Bilbao) sau Mohammed Kudus (Ajax Amsterdam).

Lotul Ghanei pentru Cupa Mondială 2022

Portari - 1. Lawrence Ati-Zigi, 12. Ibrahim Danlad, 16. Abdul Manaf Nurudeen. 

Fundaşi - 2. Tariq Lamptey, 3. Denis Odoi, 4. Mohammed Salisu, 14. Gideon Mensah, 15. Joseph Aidoo, 17. Baba Rahman, 18. Daniel Amartey, 23. Alexander Djiku, 26. Alidu Seidu. 

Mijlocaşi - 5. Thomas Partey, 6. Elisha Owusu, 13. Daniel Afriyie, 21. Salis Abdul Samed, 24. Kamal Sowah. 

Atacanţi - 7. Abdul Fatawu, 8. Daniel-Kofi Kyereh, 9. Jordan Ayew, 10. André Ayew, 11. Osman Bukari, 19. Iñaki Williams, 20. Mohammed Kudus, 22. Kamaldeen Sulemana, 25. Antoine Semenyo.

Naţionala de fotbal a Ghanei a fost repartizată în Grupa H la Cupa Mondială 2022, urmând să lupte cu Portugalia (24 noiembrie, 18.00), Coreea de Sud (28 noiembrie, 15.00) şi Uruguay (2 decembrie, 17.00) pentru calificarea în faza optimilor de finală. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » Cupa Mondială 2022. Lotul Ghanei pentru Campionatul Mondial din Qatar