Meniu
Search
x

David Popovici a revenit în România, după performanţa istorică de la CM de nataţie: Sunt onorat să reprezint țara asta frumoasă

Înotătorul român David Popovici, dublu campion mondial la Budapesta, alături de antrenorul Adrian Rădulescu și de colegul său Robert Glință, au fost primiți duminică seara la salonul oficial al Aeroportului Henri Coandă, la sosirea de la Campionatul Mondial.

De Redactia Observator la 26.06.2022, 21:50

Popovici a fost așteptat pe covorul roșu de foștii campioni olimpici, Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, de Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, și de Eduard Novak, Ministrul Sportului, dar și de președintele clubului Dinamo București, Ionuț Adrian Popa, precum și de fani, colegi de liceu și jurnaliști.

Românul a reușit să câștige titlurile de campion mondial în probele de 100 și 200 metri liber, devenind primul sportiv român care câștigă medalii mondiale în natația masculină.

Sportivul român se bucură de o mare popularitate în țară, Guvernul României anuntând că îl va premia cu 1 milion de lei, în timp ce președintele Klaus Johannis îl va decora cu Ordinul Național „Steaua României”, cea mai înaltă distincție a statului.

David Popovici, performanță istorică la CM de la Budapesta

Pe acelaşi subiect

Ministrul Eduard Novak i-a înmânat lui David Popovici un trofeu special creat. Au mai primit plachete din partea lui Eduard Novak și membrii echipei sale, dar și oficiali din federația de natație.

Davis Popovic a declarat la conferința de presă susținută la salonul oficial al Aeroportului „Henri Coandă”:

„Trebuie să recunosc că nu sunt obișnuit cu atât de multă lume și atat de multă atenție. Le mulțumesc celor care au crezut în mine si care m-au susținut și mulțumesc românilor care m-au urmărit la TV și la fața locului. Sunt onorat să reprezint țara asta frumoasă și să vă simt alături de mine”.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sport » David Popovici a revenit în România, după performanţa istorică de la CM de nataţie: Sunt onorat să reprezint țara asta frumoasă