Antena Meniu Search
x

Joyskim Dawa, după mesajele rasiste primite în urma meciului Hermanstadt - FCSB 2-2: "Am decis să spun stop"

Fotbalistul FCSB, Joyskim Dawa, a transmis într-un mesaj pe Instagram că îşi doreşte să fie luate măsuri împotriva persoanelor care i-au adresat insulte rasiste în social media, după meciul Hermanstadt - FCSB 2-2. Unele dintre insulte îi aparţin chiar lui Robert Stănici, fost jucător de fotbal la Rapid.

de Redactia Observator

la 23.09.2023, 11:51

"Salutare lume a fotbalului. După cum probabil aţi văzut sau aţi auzit, am primit mai multe insulte rasiste prin intermediul reţelelor mele de socializare după ultimul meu meci. Nu este un caz izolat şi s-a mai întâmplat şi înainte, dar nu am spus nimic, am luat-o uşor. Dar astăzi am decis să spun stop, suntem în 2023 şi anumite lucruri trebuie să se schimbe atât în lumea fotbalului, cât şi în afara ei. Trebuie luate sancţiuni împotriva persoanelor identificate pentru a da un exemplu şi pentru a ne asigura că acest lucru nu se va mai întâmpla niciodată.

Este inacceptabil ca, în condiţiile melanjului de culturi şi culori din întreaga lume, rasismul să existe şi astăzi, mai ales în lumea sportului, care nu cunoaşte graniţe sau origini. Vreau să ştiţi că sunt conştient că este vorba de o minoritate de oameni care sunt rasişti şi că adevăraţii suporteri sunt alături de mine şi îmi arată mult respect şi dragoste.

Vă mulţumesc pentru toate mesajele şi sprijinul vostru. Acest gen de lucruri nu mă vor demoraliza, dimpotrivă, mă vor face şi mai puternică pentru viitor. Sunt foarte mândru că aparţin comunităţii de culoare, care este parte integrantă a diversităţii şi bogăţiei lumii. Lupta continuă", a scris Dawa pe Instagram.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Potrivit GSP, “Fucking nigga”, „Să mă s*** negrule” se numără printre insultele şocante pe care Joyskim Dawa le-a primit joi seara, împărtăşite ulterior de jucătorul lui FCSB cu urmăritorii săi de pe Instagram. Unele dintre insulte îi aparţin chiar lui Robert Stănici, fost jucător de fotbal la Rapid.

Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România a condamnat ferm comportamentul şi insultele rasiste, precizând, într-un comunicat, că faptul că faptul că Joyskim Dawa a fost ţinta insultelor rasiste în social media arată carenţele de educaţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Sport » Joyskim Dawa, după mesajele rasiste primite în urma meciului Hermanstadt - FCSB 2-2: "Am decis să spun stop"