Antena Meniu Search
x

Video Djokovic, "eroul antivacciniștilor" după victoria din instanță. Sârbul rămâne în Australia, dar meciul cu autorităţile continuă

Novak Djokovic poate să rămână în Australia, dar meciul dintre tenismen şi autorităţi continuă. Guvernul ar lua în calcul o nouă anulare a vizei. Până se va face lumină în acest caz complicat, Nole poate circula liber şi se poate antrena, spre bucuria fanilor care au petrecut, dar s-au şi bătut cu poliţia pe străzile din Melbourne. De la Belgrad, familia sârbului acuză autorităţile australiene de tortură.

de Redactia Observator

la 10.01.2022, 21:29

Vezi și

"Eliberaţi-l pe Nole! Eliberaţi-l pe Nole! Eliberaţi-l pe Nole!" Sute de fani l-au întâmpinat pe Novak Djokovic la ieşirea din biroul avocatului care i-a pledat cazul în faţa judecătorilor australieni. După 5 zile petrecute în izolare, sârbul şi-a adjudecat un prim set. Instanţa a decis nu doar că viza tenismenului a fost anulată fără motive temeinice, dar şi ca Australia să acopere cheltuielile de judecată. Şase ore au durat deliberările, dar decizia nu este definitivă. 

"Suntem recunoscători pentru sistemul judiciar din Australia şi suntem siguri că justiţia va continua să îşi facă treaba şi că adevărul va triumfa până la final", spune Djordje Djokovic, fratele lui Novak Djokovic. "Sper ca lucrurile să rămână aşa, că va fi liber şi că va putea juca", adaugă Dijana Djokovic, mama sportivului.

Novak Djokovic ar fi fost bolnav de COVID în decembrie

Potrivit actelor depuse în instanţă, tenismenul sârb a fost scutit de vaccinare pentru că a fost infectat cu COVID în decembrie. Djokovic ar fi fost testat pozitiv pe 16 decembrie, dar pe 17 şi 18 decembrie a fost surprins fără mască la două evenimente publice, deşi Serbia impune 14 zile de izolare. 

Pe acelaşi subiect

Documentele au fost examinate şi validate de două comisii medicale şi aprobate de statul Victoria. Acum, însă, chiar ministrul australian al imigrării ar vrea să facă apel la prerogativele postului şi să îi blocheze numărului 1 mondial dreptul de a participa la turneul de tenis care începe pe 17 ianuarie. Oficialul îl consideră o ameninţare pentru sănătatea publică şi susţine că doar australienii pot intra în ţară fără vaccin, pe baza certificatului de infectare. "În ceea ce priveşte Guvernul nostru şi recomandarea Guvernului Federal adresată Federaţiei de Tenis, lucrurile sunt cât se poate de clare", a declarat Scott Morrison, premierul Australiei. O nouă decizie va fi dată în câteva ore, dar până atunci, Nole este liber să circule şi să se antreneze, spre bucuria fanilor.

Djokovic, "eroul" antivacciniştilor. Manifestaţii şi în România

În ultimele zile, toată Serbia a fost alături de campionul ei. Zeci de susţinători antivaccinişti s-au adunat şi la Sibiu pentru a-l susţine pe Djokovic. O altă manifestaţie de susţinere a avut loc noaptea trecută în faţa ambasadei Serbiei de la Bucureşti.

Dacă va primi drept de participare la Australian Open, Novak Djokovic ar putea să ajungă primul tenismen din istorie cu 21 de trofee de Grand Slam câştigate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sport » Djokovic, "eroul antivacciniștilor" după victoria din instanță. Sârbul rămâne în Australia, dar meciul cu autorităţile continuă