Antena Meniu Search
x

Echipa feminină de gimnastică a ratat calificarea directă la Olimpiadă

Echipa feminină de gimnastică a României a ratat, sâmbătă, calificarea directă la Olimpiada din 2016, fiind pe locul 9 după 7 subdiviziuni din 12, în calificări la Campionatul Mondial de la Glasgow, şi ar urma să participe, în premieră, la turneul preolimpic

Echipa feminină de gimnastică a României a ratat, sâmbătă, calificarea directă la Olimpiada din 2016, fiind pe locul 9 după 7 subdiviziuni din 12, în calificări la Campionatul Mondial de la Glasgow, şi ar urma să participe, în premieră, la turneul preolimpic

 Preşedinte FRG: Nu am văzut niciodată gimnastele concurând aşa de slab; e o premieră nefastă

"Nu ştiu ce pot spune după ziua de ieri în care am văzut fetele concurând aşa de slab. Nu le-am văzut niciodată aşa. Încă avem concurs, încercăm să maximizăm ce se mai poate, după ratarea cu echipa feminină. A fost o zi nefastă, asta e realitatea. Nu le-am văzut niciodată concurând în acest fel. Această ratare face calificarea la JO mai grea, dar nici nu ne gândim că nu vom fi acolo şi să ne schimbăm strategia privind ce dorim la JO. Sunt multiple exemple de acest fel, la ratare mă refer, nu doar în gimnastică şi nu doar în cazul României. De exemplu, Germania a bătut Brazilia cu 7-1 la Cupa Mondială de fotbal, anul trecut, se întâmplă, şi atunci a fost un şoc, dar viaţa sportului merge mai departe", a spus Stoica.

Preşedintele FR Gimnastică a făcut referiri şi la moralul gimnastelor, care vineri, după evoluţia slabă din calificări au plâns.

"Ştiţi cum se spune: noi o facem, noi o dregem. Fetele nu pot fi fericite, sigur că sunt afectate, şi-au dat seama că au ratat ceva foarte important. Toată suflarea gimnasticii e în şoc, dacă pot spune aşa, dar e alături de România. Din păcate, necalificarea directă la JO este o premieră nefastă pentru noi şi am vrea să nu nu se repete asta vreodată. E un moment greu, să ne spălăm pe faţă cu apă rece şi să ne ridicăm, să luptăm în continuare", a precizat Adrian Stoica.

El a făcut o comparaţie cu evoluţia gimnastelor de la ultimul concurs înaintea CM, Cupa Novara din Italia, câştigată de România.

"Dacă evoluau acum aşa cum au făcut-o la concursul din Italia, erau pe locul 2 sau 3. Ajunge doar să comparăm nu doar notele, ci şi siguranţa pe care au avut-o. Ieri (vineri – n.r.) nu s-a putut, a fost o zi nefastă pentru întreaga echipă. Iau asupra mea totul după acest rezultat, iau în cârcă şi înjurăturile cum se spune, dar cert este că tot noi trebuie să reglăm ce s-a întâmplat", a conchis preşedintele FR Gimnastică, cel care conduce delegaţia României la Campionatele Mondiale de la Glasgow.

Echipa României a evoluat, vineri, în prima subdiviziune a calificărilor, încheind cu un total de 217.220 puncte, locul 8 după primele şase subdiviziuni.

Sâmbătă, în prima subdiviziune a zilei, a 7-a din calificări, au intrat în concurs şi gimnastele din China (medalie de argint pe echipe la CM din 2014), care au încheiat cu un total de 225.127 puncte (locul 3), astfel încât echipa României a coborât pe locul 9.

Clasamentul pe echipe, după cele şapte subdiviziuni, este următorul: 1. Rusia (231.437 puncte), 2. Marea Britanie (227.162), 3. China (225.127), 4. Italia (224.452), 5. Japonia (223.863), 6. Canada (222.780), 7. Brazilia (221.861), 8. Germania (219.961), 9. România (217.220), 10. Spania (210.094), 11. Polonia (208.527), 12. Coreea de Nord (207.987), 13. Suedia (206.262) şi 14. Austria (201.793).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » Echipa feminină de gimnastică a ratat calificarea directă la Olimpiadă