Antena Meniu Search
x

Curs valutar

EURO 2024. Mirlind Daku, suspendat două meciuri după egalul cu Croaţia. Albanezul a scandat la megafon cântece naţionaliste

Fotbalistul albanez Mirlind Daku a fost suspendat, duminică, pentru două meciuri din cauza comportamentului său şi a "unei manifestări nesportive" la finalul meciului cu Croaţia (2-2) de la EURO 2024, a anunţat Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) într-un comunicat dat publicităţii, preluat de AFP.

de Redactia Observator

la 23.06.2024 , 21:09

- Profimedia

O anchetă disciplinară a fost deschisă de UEFA după meciul din faza grupelor de la EURO 2024 dintre Albania şi Croaţia, la Hamburg pe 19 iunie.

Jucătorul albanez Mirlind Daku a primit două meciuri de suspendare pentru "violarea regulilor de bază de comportament", "utilizarea unui eveniment sportiv pentru o manifestare de natură nesportivă" şi "pentru discreditarea fotbalului", a explicat instanţa forului continental.

În consecinţă, el va rata următorul meci din grupă contra Spaniei, precum şi viitorul meci al Albaniei de la EURO sau din Liga Naţiunilor la toamnă.

Articolul continuă după reclamă

Amendă de aproape 50.000 de euro

Daku a intrat în joc în minutul 85 al meciului cu Croaţia, primind un cartonaş galben câteva minute mai târziu. După meci, înarmat cu un megafon, el a fost filmat în timp ce intona cântece insultătoare la adresa Macedoniei de Nord.

El şi-a cerut scuze pe contul său de Instagram a doua zi după meci. Totodată, Comisia de Etică şi Disciplină a Uniunii Europene de Fotbal (UEFA) a amendat, duminică, pentru a doua oară la EURO 2024, Federaţia albaneză de fotbal cu suma de 47.500 euro pentru incidentele survenite la meciul cu Croaţia (2-2), disputat pe 19 iunie la Hamburg.

Reprezentativa României a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 2-0, de selecţionata Belgiei, într-un meci disputat la Koln, în etapa a doua a grupei E de la Euro 2024. Ca urmare a acestui rezultat, calificarea în optimile de finală se va decide în ultima etapă a grupelor. România este lider în clasamentul grupei, dar toate cele patru echipe au câte trei puncte. România are nevoie de victorie sau de egal cu Slovacia, partidă care se va disputa miercuri, la Frankfurt.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Sport » EURO 2024. Mirlind Daku, suspendat două meciuri după egalul cu Croaţia. Albanezul a scandat la megafon cântece naţionaliste