Antena Meniu Search
x

Galerie foto Finala Europa League: Eintracht Frankfurt a câștigat trofeul după ce a învins-o pe Rangers. Meci de foc la Sevilla

Finala Europa League. Eintracht Frankfurt, marea câștigătoare a trofeului UEFA Europa League. Echipa care evoluează în Bundesliga s-a impus în fața fotbaliștilor de la Rangers la loviturile de departajare! După o finală dramatică, scorul final a fost 1-1 (5-4 după penalty-uri). Meciul de foc s-a dus la Sevilla, pe stadionul ''Ramon Sanchez-Pizjuan''. Câștigătoarea va evolua în grupele UEFA Champions League din sezonul viitor.

de Redactia Observator

la 19.05.2022, 01:14

Eintracht Frankfurt și Rangers au avut parte de un sezon fabulos în Europa League. Prima finală de cupă europeană de fotbal a sezonului a avut loc la Sevilla, pe stadionul ''Ramon Sanchez-Pizjuan''. Joe Aribo a profitat de o dublă greșeală în defensiva nemților și a deschis scorul pentru Rangers. Inițial, Sow a greșit o lovitură cu capul, trimițând mingea spre propria poartă, ca apoi Tuta să alunece și îl lase pe atacantul scoțienilor față în față cu portarul.

Fotbaliștii din Bundesliga nu au întârziat să le dea replica scoțienilor. Rafael Borre a restabilit egalitatea, cu o preluare dintre fundașii centrali ai lui Rangers, Goldson și Bassey. Nemții au devenit din ce în ce mai periculoși și au trimis finala Europa League în prelungiri!

După 120 de minute de joc intens, niciuna dintre echipa nu a reușit să se impună. Rezultatul a fost tranșat abia la loviturile de departajare: Eintracht Frankfurt - Rangers 1-1 (5-4 după penalty-uri). Rafael Borre, jucătorul formației Eintracht Frankfurt, a fost cel care a transformat lovitura de departajare decisivă!

Eintracht Frankfurt marea câștigătoare a trofeului UEFA Europa League

Pe acelaşi subiect

UEFA a delegat o brigadă din Slovenia, cu Slavko Vincici la centru. Câștigătoarea trofeului va evolua în grupele UEFA Champions League din sezonul viitor. Echipele de start în finala Europa League au fost:

  • Eintracht Frankfurt: Trapp – Tuta, Toure, Ndicka – Knauff, Sow, Rode, Kostic – Lindstrom, Kamada – Borre
  • Rangers: McGregor – Tavernier, Goldson, Bassey, Barisic – Jack, Lundstram – Kent, Wright, Kamara – Aribo

Eintracht, care a cucerit Cupa UEFA în 1980, şi-a câştigat respectul în acest sezon după ce a reuşit să o elimine pe FC Barcelona, câştigând cu 3-2 pe Camp Nou. Eintracht şi Rangers s-au mai întâlnit în cupele europene în 1960, în semifinalele Cupei Campionilor Europeni, echipa germană câştigând dubla cu 12 goluri marcate, 6-1 şi 6-3, după care a pierdut finala cu Real Madrid (3-7).

Rangers are şi ea în palmares un trofeu european, cel al defunctei competiţii Cupa Cupelor (1972), dar a mai pierdut două finale în aceeaşi competiţie (1961, 1967), Supercupa Europei (1972) precum şi o finală de Cupa UEFA (2008).

În drumul său spre finală, Eintracht a câştigat Grupa D (trei victorii, trei egaluri), din care au mai făcut parte Olympiakos Pireu, Fenerbahce Istanbul şi Antwerp, în optimi a trecut de Betis Sevilla cu emoţii, după 2-1 în deplasare şi 1-1 acasă (după prelungiri), în sferturi a eliminat-o pe FC Barcelona, 1-1 acasă şi 3-2 în deplasare, iar în semifinale a eliminat-o pe West Ham United, după 2-1 în deplasare şi 1-0 acasă.

Rangers a încheiat Grupa A pe locul secund, după Olympique Lyon, cu două victorii, două egaluri şi două eşecuri, devansându-le pe Sparta Praga şi Broendby. Campioana Scoţiei a fost nevoită să joace şi un baraj pentru calificarea în optimi, eliminând echipa germană Borussia Dortmund, după 4-2 în deplasare şi 2-2 acasă. În optimi, Rangers a trecut de Steaua Roşie, cu 3-0 acasă şi 1-2 în deplasare, în sferturi a eliminat-o pe Braga, după 0-1 şi 3-2, după prelungiri, pentru ca în semifinale să mai elimine o echipă germană, pe RB Leipzig, după 0-1 în deplasare şi 3-1 acasă.

Eintracht are şansa să salveze un sezon intern slab, echipa încheind pe locul 11 în Bundesliga. Rangers a pierdut titlul în Scoţia în faţa rivalei Celtic, dar mai are şansa unui trofeu, urmând să joace finala Cupei Scoţiei, pe 21 mai, cu Heart of Midlothian, notează Agerpres.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sport » Finala Europa League: Eintracht Frankfurt a câștigat trofeul după ce a învins-o pe Rangers. Meci de foc la Sevilla