Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Formula 1. Reacţia lui Lando Norris după ce şi-a cedat victoria lui Oscar Piastri, la ordinul echipei: "M-am conformat"

Pilotul australian de Formula 1 Oscar Piastri a câștigat duminică prima sa cursă de Grand Prix. Coechipierul său, britanicul Lando Norris, i-a cedat în mod deliberat conducerea cursei, cu câteva tururi înainte de final, la solicitarea echipei. Norris a comentat sec rezultatul. Cursa a fost live în AntenaPlay.

de Redactia Observator

la 21.07.2024 , 19:44

- Formula 1

La interviurile de la finele cursei, Lewis Hamilton, care a terminat pe locul trei și a obținut al 200-lea podium în Formula 1, a spus: „Mulțumesc mult acestei mulțimi uimitoare și felicitări uriașe celor de la McLaren cu un-doi, este vechea mea familie, așa că este minunat să văd asta. Pentru noi, echipa a făcut o treabă grozavă în a împinge această mașină în cele din urmă, nu am avut ritmul McLaren-urilor sau al Red Bull-urilor, dar am fost capabili să rezistăm la începutul cursei, a fost foarte greu să rezistăm și să facem ca pneurile să dureze. Felicitări lui Oscar, care a făcut o treabă fantastică de când a ajuns aici, ca să fiu sincer. A fost atât de constant și era doar o chestiune de timp până să obțină o victorie."

Ce a avut de spus Lando Norris

Lando Norris, care a terminat al doilea în Marele Premiu al Ungariei, a fost foarte diplomat și distant: „O zi uimitoare pentru noi ca echipă. Acesta este cel mai important lucru: sunt foarte fericit. A fost o călătorie lungă pentru a obține acest lucru pe merit. Este exact ceea ce am făcut. Suntem cu mult deasupra celorlalți și am făcut-o cu stil. Oscar a avut un start bun, m-a depășit de pe linie și a controlat bine cursa. Trebuia să vină la un moment dat (victoria) și a meritat-o astăzi."

Articolul continuă după reclamă

Despre faptul că l-a lăsat pe Piastri să treacă în mod deliberat în fața lui, Norris a spus: „Echipa mi-a cerut să o fac, așa că am făcut-o."

Pe acelaşi subiect

Ce spune Piastri despre gestul coechipierului său

Oscar Piastri de la McLaren, care a obținut prima sa victorie în Formula 1 s-a arătat încântat și a dat de înțeles că ceea ce a făcut Norris a fost „lucrul potrivit”:

„Foarte, foarte special, aceasta este ziua la care am visat de când eram copil, stând pe cea mai înaltă treaptă a unui podium de Formula 1. A fost un pic complicat la final, dar m-am pus în poziția corectă la start și mulțumesc echipei pentru o mașină uimitoare. Este al naibii de distractiv să concurez cu McLaren, așa că nu le pot mulțumi îndeajuns pentru că mi-au oferit oportunitatea de a fi în F1, iar să câștig cu ei după 18 luni este un sentiment incredibil".

"Sunt incredibil de fericit pentru întreaga echipă și pentru că am obținut prima mea victorie."

Făcând referire la ordinele echipei la final de cursă și la faptul că Lando Norris a întârziat să-l lase să treacă: „Cu cât amâni mai mult, bineînțeles că devii un pic nervos, dar a fost bine executat de echipă, a fost lucrul potrivit, m-am pus în poziția potrivită la start. Cu strategia diferită pe care am avut-o, da, probabil că ritmul meu nu a fost atât de rapid pe cât mi-aș fi dorit în ultimul stint, dar am fost totuși în poziția potrivită pentru a reuși."

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Sport » Formula 1. Reacţia lui Lando Norris după ce şi-a cedat victoria lui Oscar Piastri, la ordinul echipei: "M-am conformat"