Antena Meniu Search
x

A fost răpit de unii dintre cei mai periculoşi oameni din Mexic, însă a scăpat cu viaţă. Cazul fotbalistului Alan Pulido

Operaţiunea de salvare a fotbalistului mexican Alan Pulido, care fusese răpit duminică de persoane mascate, în oraşul său natal din unul dintre cele mai periculoase state din Mexic, Tamaulipas, s-a încheiat cu succes.

Operaţiunea de salvare a fotbalistului mexican Alan Pulido, care fusese răpit duminică de persoane mascate, în oraşul său natal din unul dintre cele mai periculoase state din Mexic, Tamaulipas, s-a încheiat cu succes.

Autorităţile locale au anunţat eliberarea internaţionalului mexican la câteva ore după ce acesta fusese răpit.

Mașina lui Pulido a fost interceptată de mai multe vehicule, din care au coborât şase persoane mascate, în momentul în care jucătorul se întorcea de la o petrecere cu prietena sa, lângă orașul său natal, Ciudad Victoria. 

Prietena lui Pulido a scăpat nevătămată, ea fiind lăsată liberă în parcarea de unde a fost răpit jucătorul.

Pulido, un atacant de 25 de ani, a făcut parte din lotul Mexicului pentru Cupa Mondială 2014, dar nu a fost convocat pentru ediția din acest an a Copei America. În acest sezon, el a marcat cinci goluri în opt meciuri pentru Olympiakos Pireu, campioana Greciei.

Localitatea Ciudad Victoria este capitala statului Tamaulipas (nord-est), care este considerat unul dintre cele mai periculoase state din Mexic, deoarece aici luptă pentru supremaţie două carteluri de droguri, Gulf şi Zetas. Cazurile de răpire şi trafic de droguri sunt la ordinea zilei. Uneori, situaţia este atât de gravă încât oamenii trebuie să fie escortaţi de poliţie, în convoi, pentru a traversa anumite zone.

Aproximativ 5.000 de persoane sunt declarate oficial "dispărute" în Tamaulipas, dintr-un total de 26.000 de oameni declaraţi "dispăruţi" în Mexic, în 2015.

Însă, potrivit unor organizaţii numărul real ar fi de 11.000 de persoane dispărute.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Sport » A fost răpit de unii dintre cei mai periculoşi oameni din Mexic, însă a scăpat cu viaţă. Cazul fotbalistului Alan Pulido