Antena Meniu Search
x

Video Începe demolarea stadionului "Nicolae Dobrin" din Pitești. Noua arenă va costa aproape 100 de milioane de euro

Demolarea vechiului stadion ''Nicolae Dobrin'' din cartierul Trivale, pe locul căruia va fi construită o nouă arenă, va începe în perioada următoare, a anunţat, marţi, Primăria Piteşti.

de Redactia Observator

la 12.09.2023, 12:38

stadionul Nicolae Dobrin din Pitești
Începe demolarea stadionului "Nicolae Dobrin" din Pitești. Noua arenă va costa aproape 100 de milioane de euro - Profimedia Images

"Astăzi, 12 septembrie 2023, reprezentanţii Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului au semnat contractul de Desfiinţare imobil Sportiv Nicolae Dobrin din strada Nicolae Dobrin nr.10, Municipiul Piteşti, în vederea realizării, pe acelaşi amplasament, a obiectivului de investiţii Construire Stadion Nicolae Dobrin, strada Nicolae Dobrin nr.10, Municipiul Piteşti", se arată într-un comunicat al administraţiei locale.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Conform aceleiaşi surse, valoarea contractului de demolare este de 4,5 milioane de lei, iar durata execuţiei acestuia este de 6 luni de la primirea ordinului de începere a lucrărilor.

Pe acelaşi subiect

Vechiul stadion ''Nicolae Dobrin'', construit în 1964

Actualul stadion ''Nicolae Dobrin'' a fost construit în 1964 şi a purtat mai întâi numele de Stadionul ''1 Mai'', apoi s-a numit Municipal (1990), iar din 2002 a fost botezat după fostul mare fotbalist piteştean. Renovată în 2007, arena are în prezent o capacitate de 15.170 de locuri.

La 11 ianuarie 2023, Guvernul României a aprobat construirea noului Stadion "Nicolae Dobrin" în Piteşti, care, conform Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, va fi ridicat pe trei etaje (subsol, parter şi 3 etaje) şi va avea o capacitate de 15.200 de locuri pentru spectatori şi 457 de locuri de parcare.

Proiectul, clasificat ca stadion de categoria 4, conform regulamentului UEFA, include pe lângă terenul de joc pentru fotbal, zone pentru spectatori, jucători, delegaţii oficiale şi reprezentanţii mass-media, o sală multifuncţională, un centru pentru copii şi juniori, spaţii de antrenament pentru sporturi conexe (lupte, box, judo, karate) şi o sală de forţă.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 495 milioane de lei şi este finanţată din bugetul Ministerului Dezvoltării, iar durata de proiectare şi execuţie este de 36 de luni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Sport » Începe demolarea stadionului "Nicolae Dobrin" din Pitești. Noua arenă va costa aproape 100 de milioane de euro