Islanda - România 2-1. Nordicii se califică în finala barajului pentru Campionatul European

De Cristi Ioniţă.
Publicat: 08.10.2020, 23:41.
Actualizat: 08.10.2020, 23:43

Naționala de fotbal a României a ratat calificarea în barajul pentru Campionatul European de anul viitor, după ce a cedat, cu 1-2, în meciul cu Islanda din deplasare, de vineri seara.

Pușcaș este un centru înaintaș care joacă în Liga a doua engleză

George Pușcaș a fost aruncat în luptă în repriza a doua

Hepta

Min. 95 - Este final de meci la Reykjavik. Islanda se impune, cu 2-1, la capătul unui meci dominat tactic de nordici și în care gazdele au profitat la maxim de erorile comise de formația noastră. Islanda dă piept cu Ungaria în meci decisiv pentru calificarea la Campionatul European, ungurii impunându-se, cu 3-1, pe terenul Bulgariei.

Min. 95 - Gabi Iancu primește cartonaș galben pentru o simulare în careul advers.

Min. 86 - Intră Ingason în locul lui Arnason. Intră și Cicâldău în locul lui Stanciu.

Min. 83 - A intrat Sigurjonsson în locul lui Gudmundsson.

Min. 80 - A ieșit Maxim și a intrat Keșeru.

Min. 74 - România nu a reușit să profite de momentul favorabil și Islanda a revenit la conducerea jocului. Schimbare la gazde, a ieșit Finnbogason și a intrat Sigthorsson.

Min. 63 GOOOOOLLL MAXIM, GOOOOOLLL ROMÂNIA!!! Islanda - România 2-1. Maxim a transformat cu siguranță un penalty, după un cot aplicat de Ragnar Sigurdsson lui Andrei Burcă în careul islandezilor. Fundașul gazdelor a încasat și un cartonaș galben.

Min. 46 - România a făcut mai multe schimbări la pauză. Au intrat Gabi Iancu, Ianis Hagi și George Pușcaș și au ieșit Mitriță, Alibec și Deac. Practic, selecționerul Mirel Rădoi a schimbat tot tridentul ofensiv cu care a început partida.

22.48 - Islanda a avut lovitura de start în repriza a doua.

Minutul 45 - Este pauză la Reykjavik. Islanda conduce cu 2-0, la capătul unei reprize nesperat de slabe a echipei noastre. Alegerile selecționerului Mirel Rădoi nu au părut cele mai inspirate, iar gazdele au profitat la maxim de greșelile comise de "tricolori".

Min. 35 Islanda - România 2-0. Sigurdsson face dubla, după ce dejoacă pasul la offside al apărării noastre și punctează cu un șut plasat, la colțul lung. Maxim a văzut cartonașul galben.

Min. 29 - Gazdele înscriu din nou însă, din fericire, golul a fost anulat pentru un offside remarcat inclusiv de arbitrul video.

Min. 22 - Gylfi Sigurdsson șutează din nou frumos din 16 metri și Tătărușanu respinge cu greu în corner.

Min. 16 Islanda - România 1-0. Gylfi Sigurdsson deschide scorul cu un șut plasat din marginea careului de 16 metri.

Min. 6 - După cinci minute în care nu am reușit să ieșim din propria jumătate de teren, România a avut un prim moment favorabil în careul gazdelor. O minge trimisă de pe stânga în careu a lovit brațul unui islandez, însă centralul a lăsat jocul să continue, considerând că intervenția a fost una involuntară.

21.45 - România a avut lovitura de start în meciul din Islanda.

UPDATE, 20.34: S-au anunțat echipele de start pentru meciul dintre Islanda și România. Astfel, Islanda începe cu Halldorsson - Palsson, Arnason, Ragnar Sigurdsson, Magnusson - Traustason, Gunnarrson, Bjarnason, Gudmundsson - Gylfi Sigurdsson - Finnbogason.

România răspunde cu Tătărușanu - Manea, Bălașa, Burcă, Camora - Maxim, Crețu, Stanciu - Deac, Alibec, Mitriță.

Programat să se joace inițial în martie și amânat din cauza pandemiei de coronavirus, duelul dintre Islanda și România ar putea fi primul pas pe care "tricolorii" îl fac pentru a reveni la masa bogaților, respectiv pentru a se califica din nou la un turneu final.

Duelul dintre Islanda și România se joacă în condiții speciale și se anunță a fi o confruntare de uzură, învingătoarea putând a fi stabilită inclusiv după prelungiri sau lovituri de departajare, în cazul în care persistă un rezultat de egalitate.

Erik Hamren, antrenorul Islandei, ar putea începe cu Halldorsson - Palsson, Arnason, Ragnar Sigurdsson, Skulason - Gudmundsson, Gylfi Sigurdsson, Gunnarrson, Bjarnason - Sigthorsson, Finnbogason.

Mirel Rădoi, antrenorul României, ar putea începe cu Tătărușanu - Hanca, Burcă, Dragoș Grigore, Camora - Maxim, Crețu, Stanciu - Alibec, Pușcaș, Mitrița.

Confruntarea de la Reykjavik este arbitrată de o brigadă slovenă alcătuită din Damir Skomina, Jure Praprotnik și Robert Vukan.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

Moscova ameninţă Kievul că un război ar aduce începutul sfârşitului. Ucraina exclude orice ofensivă, Zelenski s-a dus pe linia frontului
1
Extern • pe 09.04 la 18:51

Conflictul din Donbas este pe punctul de a se transformat într-un război total între Ucraina şi Rusia. Kremlinul a trimis la frontieră cel mai mare număr de trupe din ultimii şapte ani. Moscova ameninţă Kievul că un război ar aduce începutul sfârşitului pentru statului ucrainean. Aliaţii au reacţionat, iar Statele Unite iau în considerarea trimiterea de nave de război în Marea Neagră în următoarele săptămâni pentru a demonstra susţinerea pentru Ucraina din partea NATO.