Antena Meniu Search
x

Jucătorii români de tenis, implicaţi în turnee încă din primele zile ale anului 2021

Jucătorii de tenis nu îşi permit să piardă prea mult timp cu sărbătorirea Noului An, mulţi dintre ei urmând a fi implicaţi în competiţii încă din primele zile ale lui 2021.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 31.12.2020, 12:14

Sorana Cîrstea a încheiat anul 2020 cu un trofeu ITF cucerit în Dubai
Sorana Cîrstea ar urma să joace în turneul de tenis de la Abu Dhabi - Hepta
  • Sorana Cîrstea şi Patricia Ţig, pe tabloul principal al turneului de tenis din Abu Dhabi.
  • Patru turnee de tenis sunt programate în circuitul ITF masculin.

Iar sportivii români, şi în special sportivele, nu fac rabat de la programul extrem de încărcat, mai ales că mulţi dintre jucători abia aşteaptă să recupereze perioada în care nu s-a putut juca efectiv din cauza pandemiei de coronavirus.

La nivel înalt, balul este deschis de sportivele care s-au înscris la turneul WTA de la Abu Dhabi, competiţie care, în mod normal, începe pe 5 ianuarie, urmând ca în prealabil să se joace şi meciuri din calificări.

Sofia Kenin, Elina Svitolina şi Karolina Plişkova sunt considerate principale favorite ale turneului din Abu Dhabi.

Pe tabloul principal ar urma să-şi facă apariţia şi Patricia Ţig sau Sorana Cîrstea, în timp ce Gabriela Talabă ar urma să joace în calificări.

Nici turneele mici de tenis nu iau pauză în această perioadă, iar la start sunt aşteptaţi numeroşi jucători din România.

Andreea Prisăcariu, Ioana Zvonaru şi Maria Sara Popa ar urma să joace la turneul din Antalya (Turcia), iar Briana Szabo ar urma să joace la turneul din Cairo (Egipt). Ambele competiţii sunt dotate cu premii în valoare de 15.000 de dolari.

Patru turnee de tenis, programate în circuitul ITF masculin

În circuitul ITF masculin, prima săptămână a noului an aduce patru turnee de câte 15.000 de dolari. Este vorba despre turneele din Antalya (Turcia), Cairo (Egipt), Monastic (Tunisia) şi Manacor (Spania).

Dintre jucătorii români sunt aşteptaţi să-şi facă apariţia Filip Cristian Jianu (locul 397 mondial) şi Nicholas David Ionel (locul 534 mondial) (Cairo) şi Mircea Alexandru Jecan (locul 486 mondial) (Antalya). Conform clasamentului ATP, cu excepţia veteranului Marius Copil (locul 216 mondial), Jianu, Ionel şi Jecan sunt cei mai bine cotaţi jucători români la ora actuală.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Sport » Jucătorii români de tenis, implicaţi în turnee încă din primele zile ale anului 2021