Antena Meniu Search
x

Update Apropiaţii neagă moartea impresarului Mino Raiola. "Se luptă pentru viaţa lui"

Presa italiană a anunţat moartea celebrului impresar Mino Raiola, la 54 de ani, însă apropiaţii acestuia spun că este doar internat în spital, în stare foarte gravă. Printre clienţii săi se numără Erling Haaland, Paul Pogba, Zlatan Ibrahimovic, Matthijs de Light sau Gianluigi Donnaruma.

de Redactia Observator

la 28.04.2022, 16:00

Mino Raiola, fotografiat în iunie 2021 la un meci din Serie A
Mino Raiola, fotografiat în iunie 2021 la un meci din Serie A - Profimedia Images

UPDATE 15:50 Agenţia italiană ANSA spune că Mino Raiola nu a murit, însă se află internat în spital, în stare foarte gravă. "Se luptă pentru viaţa lui. Speculaţiile cu privire la moartea lui sunt revoltătoare", a spus directorul spitalului San Raffaele, unde este internat impresarul.

De asemenea, mâna dreaptă a acestuia, Jose Fortes Rodriguez, spune că nu a murit, dar că nu se află într-o situaţie bună. "Starea actuală de sănătate: nervos, a doua oară în 4 luni când mă omoară. Se pare însă că mă pot şi resuscita", este şi un mesaj postat recent pe contul de Twitter al lui Raiola, după anunţul morţii în presa italiană.

Mino Raiola este considerat cel mai puternic impresar din lumea fotbalului şi are sub contract mai mulţi jucători de top. De asemenea, italianul este recunoscut pentru sumele uriaşe pe care le obţine la intermedierea transferurilor. Raiola avusese probleme de sănătate la începutul anului şi fusese operat de urgenţă, scrie Eurosport.

Mino Raiola pregăteşte lovitura verii în fotbal

În ultimii ani, cele mai mare lovituri date de impresar au fost de Ligt la Juventus şi Donnarumma la PSG. Iar în această vară, pregătea unul dintre cele mai spectaculoase transferuri din istorie: plecarea lui Erling Haaland de la Borussia Dortmund.

În 2020, Forbes îl plasa pe Raiola pe locul 4 în topul impresarilor din sport, cu o avere de 84,7 milioane de dolari şi contracte în valoare de 847,7 milioane de dolari. Primele trei poziţii erau ocupate de Scott Boras (baseball – contracte de 3,2 miliarde de dolari, avere de 161,1 milioane de dolari), Jonathan Barnett (fotbal – contracte de 1,4 miliarde de dolari, avede de 142,3 milioane de dolari) şi Jorge Mendes (fotbal – contracte de un miliard de dolari, avere de 104 milioane de dolari), scrie News.ro.

Celebra ceartă cu Sir Alex Ferguson

În 2012, Mino Raiola s-a certat cu managerul lui Manchester United de la acea vreme, Sir Alex Ferguson, cu privire la Paul Pogba. Ferguson acuza presiuni din partea impresarului pentru ca Pogba să joace cât mai mult, astfel că până la urmă a decis să îi dea drumul la Juventus gratis, deşi era unul dintre cei mai talentaţi fotbalişti din lume.

"Nu am avut încredere în el de când l-am cunoscut. Sunt câţiva impresari în fotbal pe care pur şi simplu nu îi suport, Mino Raiola este unul dintre ei. Îl aveam pe Paul sub contract pe 3 ani, cu drept de prelungire pe încă unul, şi voiam să activăm această opţiune. Apoi, a apărut Raiola din senin şi totul s-a dus de râpă. Eu cu el eram ca apa şi uleiul", povestea Sir Alex Ferguson despre acel episod. 

În cele din urmă, patru ani mai târziu, în 2016, Raiola l-a adus pe Pogba înapoi la Manchester United şi a încasat un cec de 20 de milioane de lire sterline, cu care şi-a cumpărat o vilă în Miami, care i-a aparţinut celebrului mafiot Al Capone.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sport » Apropiaţii neagă moartea impresarului Mino Raiola. "Se luptă pentru viaţa lui"