Antena Meniu Search
x

Neymar va juca la Al Hilal. Suma uriaşă pe care o va primi brazilianul în Arabia Saudită

Al Hilal și PSG au ajuns la un acord pentru transferul jucătorului brazilian Neymar. Astfel, atacantul va juca în Arabia Saudită 2 ani, a anunțat luni presa saudită de stat. Publicația franceză L'Equipe a afirmat că acordul i-ar putea aduce lui Neymar (31 ani), 160 de milioane de euro.

de Redactia Observator

la 14.08.2023, 16:19

Neymar
Neymar va juca la Al Hilal. Suma uriaşă pe care o va primi brazilianul în Arabia Saudită - Profimedia

Taxa de transfer ar fi fost de aproximativ 90 de milioane de euro, plus adaosuri și sub rezerva efectuării vizitei medicale. Surse apropiate de operațiune au declarat că Neymar a efectuat luni vizita medicală la Paris și ar urma să ajungă la Riad miercuri pentru a fi prezentat fanilor pe stadionul Regele Fahd.

Neymar va juca pentru Al-Hilal

Al Hilal, condusă de antrenorul portughez Jorge Jesus, joacă sâmbătă cu Al Fayha, iar Neymar este așteptat să poarte tricoul cu numărul 10.

Neymar, care s-a alăturat PSG în 2017 de la clubul spaniol Barcelona pentru o sumă de transfer record la nivel mondial de 222 de milioane de euro, a ratat sâmbătă primul meci de campionat al lui PSG cu Lorient, din cauza unei infecții virale. Brazilianul a avut contract până în 2025 în capitala Franței și a marcat 118 goluri în 173 de apariții, cucerind numeroase trofee, inclusiv cinci titluri în Ligue 1, dar nu mai este considerat un jucător cheie în echipa antrenorului Luis Enrique.

Pe acelaşi subiect

Atacantul brazilian ar fi sperat să se întoarcă la Barcelona

Mai multe surse au declarat că el a sperat să se întoarcă la Barcelona în baza unui acord de împrumut, dar problemele financiare ale echipei spaniole au făcut acest lucru imposibil.

Al Hilal a încercat să semneze cu internaționalul francez al PSG, Kylian Mbappe, care a fost reintegrat duminică în prima echipă a clubului parizian. De asemenea, formația saudită ar fi fost interesată de argentinianul Lionel Messi, care a ales să se alăture echipei Inter Miami din Major League Soccer.

Cel mai titrat club din Arabia Saudită și din Asia, Al Hilal a câștigat 66 de trofee și deține recordul de titluri de campionat și de Liga Campionilor Asiei, cu 18, respectiv 4. Consolidarea echipei este o prioritate pentru clubul din Riad, în condițiile în care Fondul saudit de investiții publice a anunțat în iunie un proiect de investiții și privatizare a cluburilor sportive care implică pe Al Ittihad, Al Ahli, Al Nassr și Al Hilal, potrivit Mediafax.

Sezonul din Saudi Pro League a început vineri, după ce a cheltuit aproape jumătate de miliard de dolari pentru a atrage o serie de jucători și antrenori de top de la marile puteri europene.

Cristiano Ronaldo s-a alăturat lui Al Nassr în sezonul trecut, imediat după Cupa Mondială, într-o tranzacție care l-a transformat în cel mai bine plătit sportiv de pe planetă, în timp ce Al Ittihad l-a adus pe Karim Benzema de la Real Madrid.

Câștigătorii Ligii Campionilor Riyad Mahrez, Edouard Mendy și Roberto Firmino au semnat și ei pentru Al Ahli.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sport » Neymar va juca la Al Hilal. Suma uriaşă pe care o va primi brazilianul în Arabia Saudită