Antena Meniu Search
x

US Open 2023. Performanţă fantastică pentru România: Mara Gae a câştigat finala de junioare la dublu

Mara Gae, în vârstă de 17 ani, a reuşit să atingă o performanţă excepţională şi să câştige, alături de rusoaica Anastasia Gureva, titlul la dublu junioare, la US Open. 

de Redactia Observator

la 10.09.2023, 13:06

Mara Gae a câştigat titlul la dublu junioare, la US Open 2023.
Mara Gae a câştigat titlul la dublu junioare, la US Open 2023. - Profimedia

La 17 ani, Mara Gae, alături de rusoaica Anastasia Gureva, a atins o performanţă fantastică. Cele două sportive s-au calificat sâmbătă în finala probei de dublu junioare de la US Open 2023, relatează news.ro.

Mara Gae, campioană la US Open la proba de dublu junioare

Dacă la Australian Open, România nu are nicio campioană la junioare, la Roland Garros s-au mai impus, în 1990, Irina Spîrlea şi Ruxandra Dragomir, Elena Bogdan cu Noppawan Lertcheewakarn (Thailanda) în 2009 şi Ioana Ducu cu Ioana Loredana Roşca în 2014.

La Wimbledon, în 2000, Ioana Gaşpar s-a impus la dublu junioare alături de sportiva ucraineană Tatiana Yurevna Perebiynis.

Pe acelaşi subiect

Mara Gae (17 ani), jucătoare legitimată la CS Dinamo Bucureşti, a câştigat alături de Anastasiia Gureva (18 ani, Rusia) finala junioarelor de la US Open.

În finală, care ar fi trebuit să înceapă sâmbătă seara, de la ora 21.45, dar a fost amânată din cauza timpului nevaforabil, Gae şi Gureva s-au impus, cu 1-6, 7-5, 10-8, în faţa perechii Sara Saito / Nanako Sato, din Japonia.

Mara Gae şi Anastasiia Gureva nu au pierdut niciun set până în semifinale.

În urmă cu două luni, Mara Gae a devenit campioană europeană la dublu U18, alături de Cara Maria Meşter, titlu obţinut de România pentru prima oară în ultimii 20 de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mergeţi cu plăcere la job?

Observator » Sport » US Open 2023. Performanţă fantastică pentru România: Mara Gae a câştigat finala de junioare la dublu