Antena Meniu Search
x

Novak Djokovic, pregătit să facă "pasul cel mare". Liderul mondial ar fi dispus să se vaccineze după ce a ratat şansa de a intra în istorie la Australian Open

Novak Djokovic ar fi luat decizia de a se vaccina după ce i-a fost refuzat accesul la Australian Open. Dezvăluirea aparţine unuia dintre prietenii liderului mondial.

de Redactia Observator

la 02.02.2022, 16:14

Novak Djokovic, pregătit să facă "pasul cel mare". Liderul mondial ar fi dispus să se vaccineze după ce a ratat şansa de a intra în istorie la Australian Open
- Profimedia

Novak Djokovic, liderul clasamentului ATP în vârstă de 34 de ani, ar fi pregătit să se vaccineze de teama de a nu rata şi Roland Garros. Sportivului din Serbia i-a fost refuzat accesul în Australia pentru a participa la primul turneu de Grand Slam al anului. Australian Open a fost câştigat de Rafael Nadal care a devenit astfel primul tenismen din istorie cu 21 de titluri de Grand Slam în palmares.

Djokovic, la fel ca Federer, are doar 20 de turnee majore câştigate în carieră. De teama de a nu rata următorul Grand Slam, turneul de la Roland Garros, Djokovic este pregătit să facă "pasul cel mare". Daniel Muksch, autorul uneia dintre biografiile lui Djokovic, a declarat că sportivul sârb ar fi dispus să vaccineze. "Din ce am auzit din partea apropiaților lui, cred că se va vaccina. Poate a contribuit la decizie și finala din Australia. Poate că cele 21 de trofee de Grand Slam ale lui Nadal l-au împins s-o facă", a spus Muksh, citat de Mundo Deportivo.

Reguli stricte la Roland Garros

Ministerul Sportului din Franţa a anunţat că sportivii care vor să participe la Roland Garros trebuie să facă dovada vaccinării anti-Covid. Regula nu se aplica doar turneului de tenis. Şi sportivii care vor participa la Grand Slam-ul de judo de la Paris, Turneul celor Şase Naţiuni la rugby, precum și la meciurile din cupele europene de fotbal programate în următoarele săptămâni trebuie să fie vaccinaţi pentru a putea intra pe teritoriul Franţei.

Decizia Ministerului Sportului francez vine la scurt timp după scandalul din Australia, atunci când Novak Djokovic a fost blocat pe aeroport. La acel moment, oficialii francezi spuneau că se va găsi "o portiţă" prin care sportivi "precum Djokovic", adică nevaccinaţi, să poată participa la Roland Garros.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sport » Novak Djokovic, pregătit să facă "pasul cel mare". Liderul mondial ar fi dispus să se vaccineze după ce a ratat şansa de a intra în istorie la Australian Open