Antena Meniu Search
x

O sportivă de 22 de ani a murit, după ce a fost lovită de fulger. Katherine Diaz se pregătea de Jocurile Olimpice

Tragedie în lumea sportului! Katherine Diaz, o surferiță din El Salvador, a murit după ce a fost lovită de un fulger, chiar când se lupta pentru calificarea la Jocurile Olimpice.

de Monica Palade

la 22.03.2021, 13:47

O sportivă de 22 de ani a murit, după ce a fost lovită de fulger. Katherine Diaz se pregătea de Jocurile Olimpice - Instagram

Sportiva de 22 de ani a fost lovită de fulger la scurt timp după ce a intrat în apă. Se lupta pentru calificarea la Jocurile Olimpice din Tokyo, care organizează în premieră proba de surf.

Incidentul a avut loc pe plaja El Tunco, la doar 16 kilometri sud de capitala El Salvadorului, potrivit presei locale.

„Katherine avea fericirea și bucuria ce fac din surfing un sport atât de special și drag tuturor, ca ambasadori ai acestui sport”, a transmis Asociația Internațională de Surfing (ISA) în unul dintre multele omagii postate pe rețelele de socializare și dedicate sportivei decedate.

Premieră la Jocurile Olimpice

Sportiva se pregătea și pentru ISA World Surfing Games, care vor avea loc la sfârșit de mai și început de iunie, tot în El Salvador. Primele 7 sportive de la acel eveniment din cele care nu sunt deja calificate, vor obține ”biletul” pentru Tokyo. Este pentru prima oară în istorie când surfingul face parte din probele ce se vor desfășura la Jocurile Olimpice.

O altă premieră este că Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfăşura fără spectatori veniţi din străinătate. Decizia organizatorilor japonezi vizează şi Jocurile Paralimpice. Ambele competiţii sunt programate în vară, după ce au fost amânate de anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus. 

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » O sportivă de 22 de ani a murit, după ce a fost lovită de fulger. Katherine Diaz se pregătea de Jocurile Olimpice