Antena Meniu Search
x

(P) Cum să practici sport în fiecare zi, chiar dacă ai un program încărcat

Știm cu toții că era tehnologiei a influențat mult modul în care ne desfășurăm activitățile de zi cu zi și, din acest motiv, uneori, nu mai reușim să avem o relație sănătoasă cu trupul nostru și ne simțim neputincioși când nu putem să avem grijă de el așa cum ne-am dori.

de Redactia Observator

la 29.03.2022, 12:19

- Unsplash

Deși mens sana in corpore sano este principiul de care mulți dintre noi ținem cont când ne conturăm stilul de viață, se întâmplă frecvent ca sarcinile zilnice să ne țină mintea în priză și să nu avem timp să acordăm atenția necesară corpului nostru. Probabil, ți s-a întâmplat și ție să ai programul atât de ocupat, încât să nu îți acorzi niciun moment pentru bunăstarea personală.

Însă, totul ține de organizare. Poți să adaugi în programul tău foarte încărcat câteva momente de sport fără să te abați prea mult de la ce ți-ai planificat în ziua respectivă, mai ales când vremea este „aliatul“ tău. Fie că trebuie să ajungi la birou, să mergi la magazin să îți faci cumpărăturile sau să duci copiii la școală, există câteva soluții simple prin care poți practica sport și prin care îți poți observa activitatea fizică, fără să simți că depui un efort suplimentar.

Alege transportul alternativ

Este adevărat că mersul cu mașina îți oferă mai mult confort, însă, dacă nu vrei să stai prea mult în trafic și îți dorești să un stil de viață mai activ, poți alege transportul alternativ pentru a te deplasa prin oraș. De pildă, bicicleta este o alternativă mai eco și mai sănătoasă.

Mersul pe bicicletă vine la pachet cu o serie de beneficii atât psihice, cât și fizice. Ciclismul regulat are un impact favorabil asupra stării de spirit, reduce nivelul de stres și influențează digestia și calitatea somnului. În același timp, contribuie la îmbunătățirea tonusului muscular și este o metodă simplă și eficientă să pierzi în greutate. 

Dacă te gândești serios să achiziționezi una, magazinele de profil oferă o gamă largă de biciclete ca să îți poți alege modelul potrivit nevoilor tale.

Mergi pe jos

Îți vine să crezi sau nu, dedicăm din ce în ce mai puțin timp mersului pe jos în schimbul mersului cu mașina sau cu transportul în comun. Optează să te deplasezi mai mult pe jos, mai ales că mersul aduce o multitudine de beneficii organismului, precum arderea caloriilor, îmbunătățirea sănătății inimii și a plămânilor și tonifierea mușchilor. Pe lângă acestea, mersul pe jos te energizează, poate reduce stresul și stimulează creativitatea. Dacă simți că ai nevoie de un imbold, poți alege dintr-o multitudine de ceasuri Garmin online unul pe placul tău, astfel încât să îți poți monitoriza mai ușor activitatea fizică și să fii stimulat în fiecare zi să faci câteva minute de sport.

Acordă-ți 5 minute pe zi pentru o pauză de exerciții

Stresul acumulat pe parcursul zilei te face să uiți de tine și de nevoile tale. Planifică-ți o pauză pentru a te reconecta cu tine însuți și alege un set de exerciții fizice simple pe care le poți practica oriunde. Fie că e vorba de câteva genuflexiuni sau sărituri „ca mingea“, cele 5 minute de sport te pot ajuta să reduci din presiune adunată, te revigorează și reprezintă un stimul ca să poți încheia cu succes ziua de lucru sau să duci la bun sfârșit activitățile programate.

Odată cu sosirea anotimpului cald, vei fi din ce în ce mai dornic să îi oferi corpului tău doza de energie pe care și-o dorește. Fie că e doar o plimbare până la birou sau o flotare timidă pe zi, toate aceste activități fizice prezintă beneficii inimaginabile asupra organismului și pot face diferența pentru sănătatea ta fizică, dar și mintală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sport » (P) Cum să practici sport în fiecare zi, chiar dacă ai un program încărcat