Antena Meniu Search
x

O plimbare relaxantă cu caii de la centrul de echitație din Bobicești

Echitaţia este un alt sport la care avem liber în stare de alertă. În judeţul Olt, zeci de căluţi îi poartă pe cei dornici de escapade pe dealurile împădurite, departe de agitaţie şi stres. O oră de plimbare costă 60 de lei.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 25.05.2020, 01:10

Vezi și
  • Echitația e recomandată de la vârstă fragedă.
  • Interacțiunea cu caii poate fi folosită și cu terapie.

Ne apropiem cu uşoară emoţie de caii de la centrul din Bobiceşti. Sunt însă educaţi să fie răbdători şi blânzi cu cei care îşi doresc să îi cunoască, iar cu ajutorul instructorului, prima lecţie de echitaţie devine o experienţă de care te îndrăgosteşti pe loc.

Echitația se poate practica în deplină siguranță și cu respectarea tuturor normelor impuse de Stare de alertă. Iar pentru iubitorii de natură, sa își petreacă o zi în compania unui căluț, este o adevărată binecuvântare.

Odată ajuns aici, cu greu vei mai putea să stai departe. Dovadă sunt cei mai fideli elevi ai centrului.

Dan Dicu a deschis centrul de echitaţie din Bobiceşti din dragoste pentru cai şi din dorinţa de a crea o oază departe de agitaţia oraşelor.

Dan Dicu, administrator centru de echitație: Proiectul ăsta înseamnă foarte mult pentru mine, fiind un proiect de suflet. Iar scopul acestul proiect este să aduc oamenii iubitori de cai în apropierea cailor, oameni care nu au posibilitatea sa fie în preajma cailor.  (...) Îi văd foarte fericiți, îi văd foarte relaxati, lucru care ma bucură foarte mult.

O lecţie de echitaţie costă 60 de lei, iar sportul este recomandat de la cele mai fragede vârste. Interacţiunea cu caii este folosită şi ca terapie. Rezultatele sunt uimitoare în cazul copiilor cu tulburări de comportament sau anxietate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sport » O plimbare relaxantă cu caii de la centrul de echitație din Bobicești