Antena Meniu Search
x

Galerie foto Premieră la Jocurile Olimpice din 2024. Ceremonia de deschidere va avea loc pe râul Sena, iar sportivii vor fi aduşi cu barca

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, pe 26 iulie 2024, va marca o premieră în istoria evenimentului. Deschiderea oficială va avea loc pe râul Sena, au anunțat organizatorii, rupând tradiția de lungă durată a Jocurilor de vară, cea a unei procesiuni pe stadion.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 15.12.2021, 12:11

Peste 160 de bărci pline cu sportivi și oficiali din peste 200 de țări vor naviga aproape 6 kilometri între podurile Pont d'Austerlitz și Pont d'Iena din centrul Parisului, ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice din 2024 fiind programată să aibă loc la Trocadero, o întindere de grădini și fântâni cu vedere la Turnul Eiffel, scrie France24.

Franţa anunţă o ceremonie grandioasă

„Astăzi este un moment remarcabil”, a spus Tony Estanguet, de trei ori medaliat cu aur la canoe, care conduce comitetul de organizare Paris 2024. "Sunt o mulțime de emoții, mult entuziasm. Ceremonia de deschidere este de departe cea mai mare dintre semne"

Într-o postare pe Twitter în care a anunțat decizia, comitetul de organizare Paris 2024 a declarat că va fi „cea mai spectaculoasă și mai accesibilă” ceremonie de deschidere din istoria Olimpiei.  

Pe acelaşi subiect

Organizatorii ediţiei din Paris se așteaptă ca peste 600.000 de persoane să participe la ceea ce ei numesc cea mai mare ceremonie olimpică organizată vreodată. O parte din public va fi dispersat de-a lungul malului Senei după  achiziţionarea unui bilet, în timp ce restul va putea participa gratuit.

Cum va asigura Franţa securitatea pentru un astfel de eveniment

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a rezonat cu ideea de a avea ceremonia organizată pe Sena, în iulie 2024, în ciuda unor preocupări exprimate cu privire la modul cel mai bun de a asigura securitatea pentru un eveniment atât de masiv care trece prin multe părți binecunoscute ale iconicului peisaj urban al Parisului. Oficialii de securitate au cerut o limită de 25.000 de persoane, în timp ce organizatorii și primăria Parisului au susținut inițial două milioane, potrivit unei surse din primărie.

Prim-ministrul Jean Castex a supravegheat luna trecută o reuniune a comitetului interministerial în cadrul căreia i-a cerut ministrului de Interne Gérald Darmanin să facă câteva „sugestii” cu privire la securitatea site-urilor olimpice, în special ceremonia de deschidere.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » Premieră la Jocurile Olimpice din 2024. Ceremonia de deschidere va avea loc pe râul Sena, iar sportivii vor fi aduşi cu barca