Antena Meniu Search
x

Principalele măsuri pentru reluarea evenimentelor sportive. La înot, sportivii trebuie să poarte mască până la intrarea în bazin

Normele pentru reluarea evenimentelor sportive au fost publicate în Monitorul Oficial, iar acestea arată că prezenţa spectatorilor este interzisă, iar toţi participanţii vor fi supuşi unui triaj epidemiologic.

de Redactia Observator

la 30.05.2020, 17:29

Principalele măsuri pentru reluarea evenimentelor sportive. La înot, sportivii trebuie să poarte mască până la intrarea în bazin
Principalele măsuri pentru reluarea evenimentelor sportive. La înot, sportivii trebuie să poarte mască până la intrarea în bazin - Keith Johnston / Pixabay
  • În timpul competițiilor se vor evita schimburile de echipament sportiv
  • Este interzis scuipatul sau suflatul nasului în bazin

În timpul competițiilor se vor evita schimburile de echipament sportiv, strângerile de mână sau îmbrățișările la finalul evenmentului.

Conferințele de presă se mută în online, iar declarațiile de presă vor fi oferite reporterilor doar individual, cu respectarea distanței de siguranță.

În plus, fiecare sportiv va trebui să aibă asigurate o sticlă potabilă şi un set individual de protecţie, compus din măşti medicale, batiste de unică folosiţă, şerveţele pentru igiena mâinilor impregnate cu alcool, gel dezinfectant, pahar de unică folosinţă.

Se interzice prezența copiilor însoțitori la partide și a mascotelor, iar persoanele aflate pe băncile de rezervă vor purta măști. Doar antrenorul desemnat pentru a da indicații are voie să nu poarte mască.

Citește și:

Reguli diferite pentru înot

În aceea ce privește înotul, sportivii trebuie să poarte masca de protecție până la intrarea în bazin. 

Este interzis scuipatul sau suflatul nasului în bazin.  Este necesară menţinerea distanţei fizice de cel puţin 2 metri între oricare două persoane şi asigurarea unui spaţiu de cel puţin 7 mp/persoană.

Pe culoare de înot este permis accesul unui singur sportiv şi se recomandă instalarea de separatoare între duşuri.

Competiţiile se vor desfăşura fără public şi cu limitarea la minimum a stafului tehnic.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sport » Principalele măsuri pentru reluarea evenimentelor sportive. La înot, sportivii trebuie să poarte mască până la intrarea în bazin