Antena Meniu Search
x

Video Radu Drăguşin, transfer record la Tottenham şi salariu de 3 milioane de euro. Fanii englezi i-au pregătit deja un cântec

Radu Drăguşin a devenit cel mai scump jucător din istoria fotbalului românesc. Fundaşul este la Londra în aceste momente unde urmează să semneze transferul la Tottenham. 30 de milioane de euro este suma pe care englezii o vor plăti actualului club al românului, Genoa.

de Redactia Observator

la 10.01.2024, 19:30

Vezi și

Clubul britanic Tottenham Hotspur, care se luptă să ajungă pe un loc de Champions League, va plăti pe loc 25 de milioane de euro pentru Drăguşin şi încă 5 sub formă de bonusuri uşor de atins. Salariul românului va fi unul pe măsură, aproape 3 milioane de euro pe an.

În plus, se vehiculează că Drăguşin va primi şi un milion de euro la semnătură, pentru că a refuzat campioana Germaniei, Bayern Munchen, care i-ar fi oferit un salariu mai mare. De altfel, românul a fost subiectul principal al zilei la televiziunile de sport din Marea Britanie.

Suporterii clubului i-au făcut deja un cântec. ,,E românul nostru, construit ca o maşină", au sunat azi scandările fanilor care au sărbătorit transferul cu multă bere.

Drăguşin este la Londra în acest moment, unde urmează vizita medicală şi parafarea actelor. Zborul său de la Genova în capitala Angliei a fost cel mai urmărit al zilei pe platforma de specialitate flightradar. Peste 4.600 de oameni au urmărit cursa cu un avion privat care a durat puţin peste două ore. Înainte de sărbători, Drăguşin vorbea în exclusivitate pentru Observator despre ofertele venite pe numele său.

Pe acelaşi subiect

Drăguşin, cel mai scump fotbalist român din istorie

Radu Drăgușin: O văd ca pe o motivație, înseamnă că tot ce fac, fac bine. Este un lucru care ,pentru mine, nu este principalul lucru la care mă gândesc.

Transferul la Tottenham vine într-un moment în care Drăguşin a fost numit în echipa ideală din prima jumătate a campionatului italian. Fundaşul lui Genoa a fost driblat o singură dată în 19 meciuri şi a înscris două goluri pentru echipa sa. Principalul obiectiv al românului este să se califice din grupe cu echipa naţională la europeanul din Germania.

Radu Drăgușin: Este cel mai important să fii în formă, să ai minute în picioare, acest lucru îți permite să ai un ritm de joc cât mai ridicat.

Oferta de 30 de milioane făcută de Tottenham îl face pe Drăguşin cel mai scump fotbalist român din istorie. Ultimul transfer de răsunet a fost făcut în urmă cu 20 de ani când Chelsea îl cumpăra de la Parma pe Adrian Mutu pentru 19 milioane de euro. În acelaşi an, Chivu ajungea de la Ajax la Roma pentru 18 milioane de euro.

Radu Drăguşin a ajuns în fotbalul mare de la 15 ani, când Juventus îi cumpăra de la Regal Sport Bucureşti, cu suma de 260 de mii de euro. Anul trecut a ajuns la Genoa pentru 5,5 milioane, iar în acest sezon cota lui a explodat datorită evoluţiilor sale foarte bune. Drăguşin va fi susţinut la Londra de prietena lui, Ioana. Cei doi formează un cuplu de trei ani şi locuiesc împreună. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » Radu Drăguşin, transfer record la Tottenham şi salariu de 3 milioane de euro. Fanii englezi i-au pregătit deja un cântec