Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Reacţia gimnastei Ana-Maria Bărbosu, după ce a primit înapoi medalia de bronz la JO 2024. Decizia TAS "a fost un şoc"

Decizie istorică a Tribunalului de Arbitraj Sportiv. Gimnasta româncă Ana-Maria Bărbosu a primit înapoi medalia de bronz, din finala de sol de la Jocurilor Olimpice, după contestaţia făcută de Federaţia Română de Gimnastică. Cu toate acestea, contestaţia făcută în cazul Sabrinei Voinea a fost respinsă de Tribunalul de la Lausanne, gimnasta terminând concursul pe locul patru, în afara podiumului. Ultima medalie olimpică la gimnastică pe care ţara noastră a obţinut-o a fost în urmă cu 12 ani.

de Bianca Iacob

la 11.08.2024 , 08:30

Şi-a văzut visul împlinit doar pentru 30 secunde, însă acum, gimnasta Ana Maria Bărbosu poate zâmbi din nou. După şapte ore de audierii, Tribunalul de Arbitraj Sportiv a pus verdictul decisiv: românca este câştigătoarea medaliei de bronz obţinută la finala de la sol a Jocurilor Olimpice de la Paris. Aşa cum a arătat şi clasamentul iniţial.

Decizia TAS: Ana Bărbosu primeşte medalia de bronz la JO 2024

"Sunt convinsă că decizia luată este cea corectă. Nici nu ştiu să vă spun cum mă simt, încă încerc să procesez tot ce s-a întâmplat", spune Ana-Maria Bărbosu, gimnastă.

Vezi și

"Mă bucur foarte mult pentru România. Este o medalie mult aşteptată după atâţia ani. Eu nu mă aflu într-o poziţie oficială, să decid cine ce a luat şi cum a făcut", a declarat Nadia Comăneci.

Pe acelaşi subiect

"Şi-a spus punctul de vedere şi i-a recomandat Federaţiei Internaţionale de Gimnastică ca să îi acorde Anei medalia de bronz. Înseamnă că, din punctul meu de vedere, Federaţia Internațională trebuie să dea un comunicat în care să recunoască că a greşit", a precizat Elisabeta Lipă.

Deşi sentinţa Tribunalului de Arbitraj Sportiv nu era executorie, Federaţia Internaţională de Gimnastică a aprobat decizia TAS, care spune că punctajul americancei Jordan Chiles trebuie restituit la 13.666, adică cel dinainte de contestaţia echipei sale.

"Au fost analizate imaginile şi vine TAS cu această decizie, ca medalia să fie restituită Anei Maria. Pentru că, spune decizia TAS, americanca a făcut contestaţia prea târziu şi atunci, normal este ca medalia de bronz să-i revină Anei Maria", transmite Bianca Iacob, reporter Observator.

Reacţia gimnastei Ana-Maria Bărbosu, la aflarea veştii

"Am primit vestea. Mi s-au înmuiat din nou picioarele. Părinţii mă întrebau dacă e adevărat. Eu nu ştiam să le zic dacă da. A fost un şoc", povesteşte Ana-Maria Bărbosu, gimnastă.

Cu toate acestea, nu ne putem bucura pe deplin. Din păcate, contestaţia făcute de Sabrina Voinea nu a fost luată în considerare, iar gimnasta încheie aceste Jocuri Olimpice în afara podiumului, pe locul patru.

"Eu mă bucur pentru toate cele trei gimnaste. Aş fi fost fericită să văd trei fete acolo, cu trei medalii, pentru că toate au muncit. Eu îi dau Sabrinei medalia mea de bronz de la Montreal", mai spune Nadia Comăneci.

Şi premierul României Marcel Ciolacu a ţinut să felicite proaspăta vitorie: "S-a făcut dreptate! Am reuşit să obținem, în fața instanței sportive, medalia de bronz pe care Ana Maria Bărbosu a câștigat-o pe merit la sol!".

Cum a descris momentul presa internaţională 

Presa internaţională ţine pe prima pagină decizia istorică care a plasat-o pe gimnasta Jordan Chiles pe locul 5, pierzând astfel medalia de bronz. În urma deciziei TAS, Chiles a reacţionat printr-o postare în care spune că va lua o pauză de la social media.

În tot acest timp, România se bucură. Ultima medalie olimpică la gimnastică pe care ţara noastră a obținut-o a fost în urmă cu 12 ani. 

Bianca Iacob Like

Singurul lucru pe care ştiu bine să îl fac e meseria asta de jurnalist! Într-o lume destinată si dedicată oarecum bărbaților, am ajuns să fiu reporter în două războaie. De fapt, sunt mai multe, vreo 4. ...

Întrebarea zilei
Ce faceţi cu hainele vechi, le aruncaţi sau le duceţi la reciclat?
Observator » Sport » Reacţia gimnastei Ana-Maria Bărbosu, după ce a primit înapoi medalia de bronz la JO 2024. Decizia TAS "a fost un şoc"