Antena Meniu Search
x

Reacția presei din Ungaria după scandalul xenofob din timpul partidei Sepsi - FC U Craiova 1948

Jurnaliștii maghiari au relatat pe larg despre evenimentele din timpul partidei Sepsi - FC U Craiova 1948 și i-au pus la zid pe suporterii din Bănie. Meciul din etapa a 23-a a Superligii de fotbal a fost suspendat definitiv, duminică, în minutul 26, la scorul de 0-0, din cauza scandărilor rasiste şi xenofobe suporterilor celor două echipe.

de Redactia Observator

la 30.01.2023, 11:38

Reacția presei din Ungaria după scandalul xenofob din timpul partidei Sepsi - FC U Craiova 1948
Reacția presei din Ungaria după scandalul xenofob din timpul partidei Sepsi - FC U Craiova 1948 - Hepta

"Ultrașii craioveni sunt de ani de zile printre cei mai periculoși din România, amenințăndu-și constant proprii jucători și manageri. Astăzi, pe ei nu i-a interesat nicio clipa ceea ce s-a întâmplat pe teren. Au strigat aproape exclusiv lozinci antimaghiare, în ciuda repetatelor avertismente ale crainicului local.

Arbitrul Florin Chivulete a întrerupt meciul pentru prima dată în minutul 24, iar apoi a ordonat echipelor să intre în vestiar un minut mai târziu. După zece minute, jocul s-a reluat, dar din moment ce fanii vizitatorilor nu a încetat să-i insulte pe unguri, după doar 20 de secunde, arbitrul a anulat definitiv meciul - luând o decizie unică în istoria fotbalului românesc. Este de așteptat ca victoria să fie acordată lui Sepsi, cu 3-0 la masa verde", scrie publicația Nemzetisport.

Reacţia celor două echipe 

Clubul de fotbal FC U Craiova 1948 a anunţat, într-un comunicat postat duminică seara pe pagina sa de Facebook, că se delimitează de comportamentul suporterilor săi în meciul de la Sfântu Gheorghe.

Pe acelaşi subiect

De partea cealaltă, clubul Sepsi OSK a reacţionat în aceeaşi reţea de socializare: ''O decizie corectă: arbitrul Andrei Chivulete a oprit meciul din cauza scandărilor xenofobe ale suporterilor echipei oaspete''.

Reacția CNCD după meciul Sepsi - FC U Craiova 1948

Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Csaba Asztalos, este de părere că rasismul și xenofobia trebuie sancționate dur în sport, indiferent de formele lor.

"Sportul înseamnă diversitate. Cei care reușesc să implementeze aceste valori, au și rezultate, fac performanță. Urmărind fenomenul sportiv, suntem cu copiii, cu familiile, și este degradant să asistăm la comportamente.

Toate comportamentele care incită la ură trebuie sancționate, în primul rând de cei care organizează competiții. Își arogă o autonomie a Federațiilor Sportive, în măsura în care se aplică propriile reguli", potrivit Digi Sport.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » Reacția presei din Ungaria după scandalul xenofob din timpul partidei Sepsi - FC U Craiova 1948