Antena Meniu Search
x

Foto Real Madrid - Borussia Dortmund 2-0, în finala Ligii Campionilor 2024. Ocaziile germanilor s-au răzbunat în repriza secundă

Real Madrid - Borussia Dortmund 2-0, în finala Ligii Campionilor 2024. Formaţia Real Madrid a învins, sâmbătă seară, pe stadionul Wembley din Londra, cu scorul de 2-0, echipa Borussia Dortmund, în finala Ligii Campionilor, şi a câştigat pentru a 15-a oară principalul trofeu continental intercluburi.

de Redactia Observator

la 02.06.2024 , 00:07

Real Madrid - Borussia Dortmund finala Champions League 2024
Real Madrid - Borussia Dortmund, în finala Ligii Campionilor. Germanii, la al doilea trofeu din istorie - Profimedia Images

Echipa germană Borussia Dortmund şi formaţia spaniolă Real Madrid au disputat, sâmbătă seară, cel mai important trofeu continental intercluburi, Champions League. Finala a început la ora 22.00, pe stadionul Wembley, într-o atmosferă electrizantă.

Meciul a început cu un moment de derută pentru organizatori. În secunda 18 a întâlnirii, pe teren a intrat un fan al Realului, care s-a dus la centrul terenului, încercând să facă un selfie cu Bellingham. Cum stewarzii au reacţionat cu întârziere, pe gazon a mai intrat un alt fan al Realului – sub privirile consternate ale antrenorului Edin Terzic, iar acestuia i s-a mai alăturat unul. Stewarzii au intervenit, l-au împiedicat pe un al patrulea suporter să intre pe gazon şi intruşii au fost scoşi de pe teren, iar meciul s-a reluat după o întrerupere de două minute. Pe teren, Borussia a fost mai periculoasă în prima parte, având ocaziile de gol, iar Realul nu arătat nimic în ofensivă, transmite News.ro.

Real Madrid - Borussia Dortmund 2-0. Ocazii pentru germani, în prima repriză

Articolul continuă după reclamă

În minutul 14 Schlotterbeck a trimis o pasă lungă pentru Fullkrug, atacantul german a primit în careu, i-a pasat lui Brandt şi acesta a trimis puţin pe lângă bara din stânga portarului Courtois. În minutul 21, Hummels a trimis excelent pentru Adeyemi, jucătorul care are şi origini româneşti l-a depăşit pe Courtois, dar Dani Carvajal a rezolvat faza care devenise periculoasă pentru poarta madrilenilor. După numai două minute, Fullkrug a primit la limita ofsaidului şi a trimis în bară, iar Adeyemi a mai avut o şansă de gol, dar Courtois a respins. Tot portarul madrilenilor a respins în corner şutul lui Sabitzer din minutul 41 şi la pauză s-a intrat fără gol marcat, 0-0.

Pe acelaşi subiect

În partea secundă Kroos l-a încercat pe Kobel din lovitură liberă, în minutul 49, iar Real a reuşit să deschidă scorul în minutul 74, când Kroos a executat un corner, iar Dani Carvajal a înscris cu o lovitură de cap. Bellingham putea închide conturile în minutul 77, însă Schlotterbeck a deviat în corner şutul englezului. Kobel a scos lovitura liberă a lui Kroos, în minutul 80, iar în minutul 81 a respins de la vinclu senzaţionalul şut al lui Camavinga. Real a dominat clar după marcarea golului, şi Kobel a respins lovitura de cap a lui Nacho (min. 82). Şi presiunea blanco a fost concretizată de Vinicius Junior, în minutul 83. Maatsen a greşit flagrant, trimiţând o pasă greşită, la adversar, a urmat o prelungire până la brazilianul care a stabilit scorul final, 2-0 pentru Real. Germanii au marcat în minutul 87, prin Fullkrug, dar atacantul Borussiei se afla în ofsaid şi totul s-a încheiat cu 2-0 pentru spanioli.

Madrilenii au câştigat al 15-lea trofeu al campionilor europeni, record absolut, iar Toni Kroos se desparte de activitatea competiţională cu un titlu de campion al Spaniei şi o Ligă a Campionilor. Carlo Ancelotti a ajuns la al cincilea trofeu Liga Campionilor cucerit în cariera de antrenor, trei dintre acestea fiind obţinute la cârma Realului.

Real Madrid - Borussia Dortmund, finala UEFA Champions League 2024

Real Madrid a luptat pentru un al 15-lea trofeu, după cele din sezoane 1955/56, 1956/57, 1957/58, 1958/59, 1959/60, 1965/66, 1997/98, 1999/2000, 2001/02, 2013/14, 2015/16, 2016/17, 2017/18 şi 2021/22.

Borussia Dortmund a mai câştigat trofeul în sezonul 1996/97.

Echipele de start Real Madrid - Borussia Dortmund: 

Borussia Dortmund: Gregor Kobel - Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Maatsen – Jadon Sancho, Emre Can – cpt, Brandt, Sabitzer, Adeyemi – Fullkrug.

Real Madrid: Courtois – Dani Carvajal, Rudiger, Nacho – cpt, F. Mendy – Camavinga, Valverde, Kroos – Rodrygo, Bellingham, Vinicius Junior.

Echipa de arbitri a finalei Ligii Campionilor:

Arbitru: Slavko Vinčić (Slovenia)

Asistenţi: Tomaž Klančnik şi Andraž Kovačič (Slovenia)

Al 4-lea oficial: François Letexier (Franţa)

Rezervă: Cyril Mugnier (Franţa)

VAR: Nejc Kajtazović (Slovenia)

Asistent VAR: Rade Obrenović (Slovenia)

Suport VAR: Massimiliano Irrati (Italia)

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Sport » Real Madrid - Borussia Dortmund 2-0, în finala Ligii Campionilor 2024. Ocaziile germanilor s-au răzbunat în repriza secundă