Antena Meniu Search
x

România - Chile 44-19, primul meci de la Campionatului Mondial de Handbal. Tricolorele au făcut spectacol de Ziua Naţională

Tricolorele au făcut spectacol de Ziua Naţională! Naţionala de handbal feminin a României a debutat cu victorie, la Herning, vineri, de Ziua Naţională, în grupa E a Campionatului Mondial, găzduit de Danemarca, Suedia şi Norvegia. Tricolorele s-au impus categoric, cu scorul de 44-19 (25-6), transmite news.ro

de Redactia Observator

la 01.12.2023, 20:46

România - Chile 44-19, primul meci de la Campionatului Mondial de Handbal. Tricolorele au făcut spectacol de Ziua Naţională
România - Chile 44-19, primul meci de la Campionatului Mondial de Handbal. Tricolorele au făcut spectacol de Ziua Naţională - Facebook/Handbal • CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud

Toate jucătoarele tricolore au intrat pe teren şi au marcat, iar principalele realizatoare au fost Buceschi 6 goluri, Dindiligan 5, Ostase 5, Seraficeanu 5, Dincă 4. Din echipa Chile s-au remarcat Paul 4, Parra Parra 4.

Căpitanul Cristina Neagu, aflată încă în recuperare după o accidentare la genunchi, nu a jucat. România a făcut scor cu Chile şi la CM din 2009, când s-a impus cu 51-17. Tot vineri se va juca şi a doua partidă din grupa E, între Danemarca şi Serbia.

Alte partide programate în aceeaşi zi sunt: Croaţia – Senegal şi Suedia – China (grupa A), Coreea de Sud – Groenlanda şi Austria – Norvegia (grupa C), Kazakhstan – Brazilia şi Spania – Ucraina (grupa G).

România întâlneşte naţionala Serbiei duminică

Pe acelaşi subiect

România va juca următoarea partidă duminică, în compania Serbiei, iar ultima din grupa preliminară E va fi în 5 decembrie, cu Danemarca.

Obiectivul naţionalei antrenate de Florentin Pera este o clasare în primele opt locuri, performanţă care i-ar permite să participe apoi la turneele preolimpice din luna aprilie 2024.

România este singura naţiune din lume care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial, care a ajuns la ediţia a 26-a. Din cele opt grupe preliminare a câte patru echipe, primele trei clasate se vor califica în grupele principale, de unde locurile 1-2 intră în sferturi.

Echipa tricoloră ar urma să joace în grupa principală III

Echipa tricoloră ar urma să joace în grupa principală III, cu meciuri programate în 7, 9 şi 11 decembrie. Sferturile de finală vor avea loc 12-13 decembrie, semifinalele în 15 decembrie, iar finalele pentru medalii în 17 decembrie.

Palmaresul naţionalei României la Mondiale include patru medalii: aur – 1962, argint – 1973, 2005, bronz – 2015. La ediţia din 2021, România s-a clasat pe locul 13, iar titlul mondial a revenit Norvegiei.

La 35 de ani, căpitanul Cristina Neagu este singura jucătoare din lume care a primit de patru ori distincţia ”IHF World Player of the Year”, în 2010, 2015, 2016 şi 2018. Ea a anunţat că va fi ultimul său Campionat Mondial şi că speră să-şi încheie cariera cu participarea la Jocurile Olimpice de la Paris.

Deţinătoarea trofeului mondial este Norvegia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sport » România - Chile 44-19, primul meci de la Campionatului Mondial de Handbal. Tricolorele au făcut spectacol de Ziua Naţională