Antena Meniu Search
x

România, gazdă a Campionatului European de handbal feminin, alături de Cehia, Polonia, Slovacia şi Turcia

România a fost desemnată gazdă a Campionatului European de handbal feminin, din 2026, urmând să găzduiască turneul final alături de Cehia, Polonia, Slovacia şi Turcia.

de Redactia Observator

la 08.03.2024, 16:08

Eliza Buceschi (în roşu) este una dintre vedetele naţionalei de handbal feminin a României
Eliza Buceschi (în roşu) este una dintre vedetele naţionalei de handbal feminin a României - Profimedia
  • România va fi una dintre gazdele Campionatului European de handbal feminin din 2026.

Iniţial, gazda turneului fusese desemnată Rusia, însă, în special din cauza războiului din Ucraina, s-a decis ca Rusia să nu mai găzduiască această competiţie.

În cele din urmă s-a stabilit ca turneul să fie găzduit de cinci ţări, România, Cehia, Polonia, Slovacia şi Turcia, astfel încât o competiţie de o asemenea anvergură să ajute la dezvoltarea handbalului în cât mai multe zone.

24 de echipe ar urma să participe la Campionatul European de handbal feminin, fiind a doua ediţie cu atât de multe echipe la start. Cele 24 de echipe ar urma să fie împărţite în şase grupe de câte patru echipe.

Meciurile din cadrul a două dintre cele şase grupe ar urma să se desfăşoare la Oradea şi la Cluj. Celelalte patru grupe ar urma să fie găzduite de Antalya, Brno, Katowice şi Bratislava.

Pe acelaşi subiect

Meciurile din grupele principale ar urma să se joace la Cluj şi la Katowice, iar partidele din weekendul final ar urma să se joace la Katowice.

Naţionala de handbal feminin a României a încheiat pe locul 12 ediţia din 2022 a Campionatului European. Ediţia din acest an, prima cu 24 de echipe la start, ar urma să se dispute în intervalul 28 noiembrie - 15 decembrie, duelurile urmând a fi găzduite de Austria, Ungaria şi Elveţia.

România este deja calificată la Euro 2024, alături de Austria, Ungaria, Elveţia, Norvegia, Danemarca, Suedia, Olanda, Franţa, Spania şi Muntenegru. Cel mai probabil România ar urma să fie calificată din oficiu şi la Euro 2026, fiind una dintre ţările gazdă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sport » România, gazdă a Campionatului European de handbal feminin, alături de Cehia, Polonia, Slovacia şi Turcia