Antena Meniu Search
x

România face egal cu Norvegia, iar calificarea pentru Euro 2020 este în pericol

Naționala de fotbal a României a obținut, marți seara, doar un egal în lupta pentru calificarea la Campionatul European din 2020, tricolorii făcând 1-1 cu Norvegia pe teren propriu, într-un meci jucat la București.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 15.10.2019, 23:56

România, șanse minime să mai prindă Europeanul de anul viitor
Golul lui Mitriță ne-a oferit speranțe până spre finalul partidei - Hepta

Naționala de fotbal a României a obținut, marți seara, doar un egal în lupta pentru calificarea la Campionatul European din 2020, tricolorii făcând 1-1 cu Norvegia pe teren propriu, într-un meci jucat la București.

România a început prost meciul de pe Arena Națională, norvegienii căutând să-și pună în valoare plusul de forță fizică.

România, egalată pe final de Norvegia în meci decisiv pentru calificarea la Euro 2020

Din fericire, oaspeții și-au creat o singură ocazie importantă, șutul lui Odegaard fiind respins cu greu de Tătărușanu.

După iureșul oaspeților din primele 30 de minute, România a reușit să pună stăpânire pe joc.

Cea mai mare ocazie a formației noastre a venit în chiar ultimul minut al primei reprize, șutul lui Mitriță fiind scos cu greu de portarul advers.

În partea a doua a jocului, formația noastră a apăsat pe accelarație, iar jocul în viteză a început să creeze probleme defensivei nordice.

În minutul 52, Deac a fost oprit imprudent în careul advers, însă Pușcaș a irosit cu nonșalanță penaltiul acordat.

Tricolorii nu au cedat însă inițiativa după penaltiul ratat și insistența a dat roade în minutul 62, când Mitriță a deschis scorul cu un șut superb, la colțul lung.

Putea fi 2-0 după doar câteva minute, însă o minge trimisă din careu spre poarta adversă a lovit transversală.

În primul minut al prelungirilor, un balon aruncat la bătaie, în careul nostru, a produs panică printre fundașii români, iar Sorloth a egalat cu o lovitură cu capul.

Finalul partidei a fost unul extrem de încins. Ambele echipe și-au jucat șansa victoriei până la capăt, astfel că au apărut noi ocazii uriașe.

România, obligată să bată pe Suedia și să nu piardă cu Spania în ultimele două meciuri din preliminarii

Andone a irosit două momente extrem de favorabile pentru echipa noastră, dar și oaspeții ne-au dat mari emoții cu o nouă lovitură cu capul.

România - Norvegia s-a terminat 1-1, iar calificarea noastră la Campionatul European din 2020 este în mare pericol, chiar dacă Suedia a obținut și ea doar un singur punct din meciul cu Spania, 1-1.

În acest moment, în lupta pentru locul 2 din Grupa F, Suedia are 15 puncte, România 14 puncte, iar Norvegia 11 puncte. Cum însă Suedia are practic trei puncte asigurate din meciul cu Insulele Feroe, de pe teren propriu, din 18 noiembrie, România este obligată să strângă minim patru puncte din partidele de foc cu Suedia de pe teren propriu, din 15 noiembrie, când trebuie să batem, și cu Spania, din deplasare, din 18 noiembrie, când trebuie să obținem măcar un egal.

În cazul în care Suedia și România termină grupa la egalitate de puncte, primul criteriu de departajare îl dă meciurile directe, astfel că România, care a pierdut în deplasare cu 1-2, trebuie să bată pe Suedia acasă cu 1-0 sau la minim două goluri diferență.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sport » România face egal cu Norvegia, iar calificarea pentru Euro 2020 este în pericol