Antena Meniu Search
x

Simona Halep a fost eliminată de la Singapore. O singură jucătoare îi mai poate lua locul 1 WTA la finalul anului

Simona Halep a fost eliminată de la Singapore. O singură jucătoare îi mai poate lua locul 1 WTA la finalul anului.

la 27.10.2017, 16:08

Simona Halep a fost eliminată de la Singapore. O singură jucătoare îi mai poate lua locul 1 WTA la finalul anului.

Simona Halep, lider mondial şi principala favorită, a ratat calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor de la Singapore, vineri, după ce a fost învinsă de ucraineanca Elina Svitolina, cu 6-3, 6-4, în ultimul meci din Grupa Roşie a competiţiei.

Simona ocupă în continuare locul 1 WTA, cu 45 de puncte mai mult decât Garbine Muguruza, eliminată şi ea după grupe. Doar cehoaica Karolina Pliskova mai poate ajunge numărul 1 mondial la finaluol anului, dacă va câştiga turneul.

Svitolina a aflat după meciul Wozniacki - Garcia că nu mai are nicio şansă de calificare din Grupa Roşie. Scăpată de miza partidei, ucraineanca a evoluat relaxată în partida cu Simona Halep. La polul opus, Halep a părut apăsată de importanţa partidei, ştiind că are nevoie de o victorie pentru a trece mai departe.

Românca a început cu multe greşeli meciul, iar Svitolina a făcut repede 3-0, după un break în ghemul al doilea. Darren Cahill a intervenit la acest scor, încercând să o calmeze pe eleva sa şi recomandându-i să înalţe mingile pe reverul adersarei şi să încerce să intre mai mult în teren.

Sfaturile au avut ceva efect, în sensul că jucătoarea română a jucat consistent pe propriul serviciu, dar break-ul Elinei Svitolina a făcut diferenţa, sportiva de pe locul 4 WTA impunându-se cu 6-3, după 31 de minute. 

În setul secund, Halep a condus cu 1-0, apoi a fost condusă, la rândul ei, cu 40-0 pe serviciul adversarei. Sportiva română a revenit şi a făcut break, dar nu l-a consolidat şi Svitolina a egalat. La 2-1, Halep l-a chemat din nou pe Cahill, dar de această dată fără efect. Simona Halep a continuat să risipească mingi în fileu. La 3-3, ea a condus cu 40-15 pe propriul serviciu, dar a cedat ghemul. În final, Svitolina a luat setul al doilea cu 6-4, după 71 de minute de joc.

Victoria Svitolinei o coboară pe daneza Caroline Wozniacki de pe locul I al Grupei Roşii pe locul 2. Cu câte două succese fiecare, grupa este câştigată de Caroline Garcia, care beneficiază de faptul că a învins-o în meci direct pe Wozniacki.

În penultimul act, sportiva franceză Caroline Garcia, locul 8 WTA, va evolua cu americanca Venus Williams, locul 5 WTA, locul 2 în Grupa Albă.

În cealaltă semifinală se vor întâlni daneza Caroline Wozniacki, locul 6 WTA şi sportiva cehă Karolina Pliskova, locul 3 WTA, locul I în Grupa Albă. Pliskova poate deveni numărul 1 mondial la final de an dacă va câştiga turneul. Halep nu poate coborî mai mult de locul 2.

Simona Halep va fi premiată la Singapore cu 304.000 de dolari şi cu 500 de puncte WTA. Pentru ea sezonul 2017 a luat sfârşit.

Halep a fost pentru a patra oară consecutiv calificată la Turneul Campioanelor, prima dată ca principală favorită. Ea a fost finalistă la prima participare, în 2014, când a pierdut în ultimul act în faţa americancei Serena Williams, iar la următoarele două ediţii nu a trecut de faza grupelor.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sport » Simona Halep a fost eliminată de la Singapore. O singură jucătoare îi mai poate lua locul 1 WTA la finalul anului