Antena Meniu Search
x

Simona Halep, principala favorită la câștigarea Roland Garros 2020

Simona Halep a fost învinsă în semifinalele Australian Open 2020 de Garbine Muguruza și a ratat șansa să câștige al treilea turneu de Grand Slam din carieră.

de Redactia Observator

la 05.02.2020, 12:39

Simona Halep, principala favorită la câștigarea Roland Garros 2020

Simona Halep a fost învinsă în semifinalele Australian Open 2020 de Garbine Muguruza și a ratat șansa să câștige al treilea turneu de Grand Slam din carieră.

Vestea buna este ca bookmakerii caselor de pariuri ce au pregătit deja oferta pentru Roland Garros 2020 o văd pe româncă principala favorită.

În oferta antepost Pariuri Sportive Online la Fortuna, Simona (WTA 2) este creditată cu prima șansă la French Open, la o cotă de 6.00, fiind urmată de actualul număr 1 mondial, Ashleigh Barty, cu o cotă de 7.00.

Pe trei este Serena Williams (WTA 9) - cota 9.00. Un pariu interesant propus de cei de la Fortuna - partener oficial al naționalei de fotbal a României este legat de eventuala retragere din viața sportivă a Serenei (38 ani) în 2020: 3.50 este cota pentru ca legendara Serena sa pună racheta în cui pe parcursul acestui an.

Simona are deja o experiență vastă în fazele superioare de la Roland Garros. Pe lângă titlul din 2018, câștigat după o finală cu Sloane Stephens, Simona mai are in palmares încă doua finale pierdute la Roland Garros.

Mai întâi a fost învinsă în 2014 de Maria Sharapova, după un meci electrizant, pentru ca în 2017 să cedeze în fața mai puțin cunoscutei la acea vreme Jelena Ostapenko, după un meci pe care l-a avut în mână.

Anul trecut, Simona a avut un culoar excepțional spre fazele superioare de la Australian Open, dar a fost învinsă în sferturile de finală de puștoaica Amanda Anisimova.

În orice caz, Roland Garros este fără nicio îndoială turneul de Grand Slam la care Simona Halep se simte cel mai bine.

Procentajul victoriilor este de 76%, în timp ce la Australian Open are 71%, la Wimbledon 75%, iar la US Open doar 63%.

De altfel, Roland Garros este și turneul de Grand Slam la care Simona a obținut cele mai multe victorii din carieră, 28 la număr.

In plus, 7 din cele 19 titluri câștigate de Simona Halep în întreaga carieră au fost reușite pe zgură. Pe lângă cel de la Roland Garros, borne importante in CV-ul său sunt cele două victorii din finalele turneului de la Madrid, patronat de Ion Țiriac.

Primul turneu pe zgură câștigat de Simona Halep datează din iunie 2013, dată la care a învins-o pe Andrea Petkovici în finala de la Nurnberg. În schimb, ultima finală pe această suprafață în care Simona s-a impus este cea de la Roland Garros 2018, unde Simona a trecut cu 3-6, 6-4, 6-1 de Sloane Stephens.

În palmaresul actualei ocupante a locului 2 in clasamentul WTA mai figurează încă 9 finale pierdute pe zgură.

Anul trecut, Roland Garros 2019 a avut o finală destul de surprinzătoare la acel moment. Australianca Ashleigh Barty a reușit să o învingă pe Marketa Vondrousova, una dintre revelațiile anului 2019.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Sport » Simona Halep, principala favorită la câștigarea Roland Garros 2020