Antena Meniu Search
x

Video Sorana Cîrstea este în turul 3 la Australian Open. Românca a câștigat în două seturi cu Kucova, scor  6-2, 6-4

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la Australian Open, după ce a învins-o fără emoții pe sportiva cehă Kristina Kucova (96 WTA), scor 6-2, 6-4. 

de Redactia Observator

la 20.01.2022, 07:45

Sorana Cîrstea este în turul 3 la Australian Open. Românca a câștigat în două seturi cu Kucova, scor 6-2, 6-4 - Profimedia

Sorana Cîrstea se apropie de egalarea celei mai bune performanțe de la Australian Open, accederea în optimile de finală realizată în 2017, după ce joi dimineața s-a calificat în șaisprezecimile competiției de la Melbourne, impunându-se în fața Kristinei Kucova (96 WTA). Cîrstea a avut nevoie de o oră și 18 minute de joc pentru a câștiga în două seturi, scor 6-2, 6-4.

Românca a început perfect meciul, realizând break-ul pe primul serviciul al lui Kucova, după care a mai făcut altele două, în condițiile în care nu a servit foarte bine, însă a avut 15 lovituri câștigătoare, în timp ce adversara sa a făcut 4 duble greșeli la serviciu și a făcut 13 erori neforțate. 

Setul secund a fost aparent mai echilibrat, dar în permanență sub controlul româncei, care a dat ușoare emoții la 5-3, cu un break avans, când și-a cedat serviciul, pentru 5-4. A replicat însă imediat, închizând meciul cu un nou break și un set secund în care a servit mult mai bine și a lovit din nou de 15 ori direct câștigător.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Adversara de calibru pentru Cîrstea, în runda următoare

În turul 3 al șaisprezecimilor de finală Cîrstea se va confrunta cu o adversară mult mai redutabilă, sportiva rusă Anastasia Pavlyuchenkova, locul 11 mondial, care a trecut în turul secund de veterana australiancă Samantha Stosur. Colege de generație, Cîrstea și Pavlyuchenkova s-au mai întâlnit până acum de 5 ori în circuitul mondial, rusoiaca conducând cu 3-2. Ultima dată s-a impus Pavlyuchenkova, pe iarbă, la Eastbourne, în 2018. Pe hard conduce tot ea, cu 2-1, însă meciurile s-au jucat în urmă cu mult timp, în 2011, 2012 și 2013.

Pentru accederea în turul 3 al competiției australiene, Cîrstea va fi recompensată cu 131.400 dolari americani și 130 puncte WTA, care într-un clasament live echivalează cu un avans de 4 locuri în ierarhia mondială, până pe 34. Însă e prea devreme pentru astfel de calcule, dinamica modificărilor din clasament fiind în permanentă modificare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Sport » Sorana Cîrstea este în turul 3 la Australian Open. Românca a câștigat în două seturi cu Kucova, scor  6-2, 6-4