Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Spania - Franţa 2-1 în semifinalele EURO 2024. Lamine Yamal a marcat la numai 16 ani

Selecţionata Spaniei s-a calificat în finala Campionatului European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania, după ce a învins echipa Franţei cu scorul de 2-1 (2-1), marţi seara, pe Munchen Football Arena, în penultimul act.

de Redactia Observator

la 10.07.2024 , 00:07

Lamine Yamal a marcat în Spania Franţa
Lamine Yamal a marcat în Spania Franţa - Profimedia Images

Spania, care a câştigat titlul european în 1964, 2008 şi 2012, s-a impus prin golurile marcate de Lamine Yamal (21) şi Dani Olmo (25), în timp ce pentru Franţa a punctat Kolo Muani (9).

La Munchen, Spania a controlat startul de meci şi a ratat prin Fabian Ruiz, în minutul 5, dar francezii au deschis scorul în minutul 9, la prima lor acţiune importantă, Mbappe a scăpat de Jesus Navas, a centrat şi Randal Kolo Muani a înscris cu o lovitură de cap. Ibericii au egalat în minutul 21, prin Lamine Yamal, şut extraordinar de la marginea careului, la vinclu.

Record pentru Yamal

Articolul continuă după reclamă

Yamal, care era deja cel mai tânăr jucător din semifinalele unui turneu final mondial sau european, doborând recordul lui Pele, a mai bifat alte două recorduri: cu acest gol el a devenit cel mai tânăr marcator din istoria turneelor finale europene dar şi cel mai tânăr marcator într-o semifinale mondială sau europeană, întrecându-l pe acelaşi Pele.

Spaniolii au întors rezultatul şi au trecut în avantaj în minutul 25, Dani Olmo a şutat, Jules Kounde a deviat în propria poartă, iar site-ul UEFA l-a creditat pe spaniol ca autor al golului. Până la pauză nu s-a mai înscris şi elevii lui de la Fuente au intrat la vestiare conducând cu 2-1.

În minutul 58 meciul a fost întrerupt pentru că un suporter a intrat pe teren să facă poze cu Mbappe. Francezii au alergat după egalare, Upamecano a trimis peste poartă, cu capul, în minutul 63, iar Theo Hernandez a şutat peste poartă în minutul 75. Ibericii au replicat printr-un şut al lui Yamal, în minutul 81. Mbappe a intrat în careu în minutul 85, dar a trimis mult peste poartă, din poziţie foarte bună, şi Spania a încheiat cu o victorie, 2-1, calificându-se în finala turneului.

Pentru Kylian Mbappe, Euro 2024 a fost un fiasco, viitoarea vedetă a lui Real Madrid fiind departe de forma sa maximă.

SPANIA: Unai Simon – Jesus Navas (Vivian 58), Nacho, Laporte, Cucurella – Rodri, Dani Olmo (Merino 76), Fabian Ruiz – Yamal (Ferran Torres 90+4), Alvaro Morata (Oyarzabal 76), Nico Williams (Zubimendi 90+4). SELECŢIONER: Luis de la Fuente

FRANŢA: Maignan – Kounde, Upamecano, Saliba, Theo Hernandez – Kante (Griezmann 62), Tchouameni, Rabiot (Camavinga 62) – Dembele (Giroud 79), Kolo Muani (Barcola 62), Mbappe. SELECŢIONER: Didier Deschamps

Cartonaşe galbene: Jesus Navas 14, Yamal 90+1 / Tchouameni 60, Camavinga 89

Arbitri: Slavko Vincic - Tomaz Klancncik, Andraz Kovacic (toţi din Slovenia) – Ivan Kruzliak (Slovacia)

În finala programată duminică la Berlin, Spania va înttâlni învingătoarea meciului dintre Anglia şi Ţările de Jos.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Sport » Spania - Franţa 2-1 în semifinalele EURO 2024. Lamine Yamal a marcat la numai 16 ani