Antena Meniu Search
x

Finală 100% românească la turneul feminin de tenis de la Nonthaburi, Thailanda

Turneul feminin de tenis de la Nonthaburi, Thailanda, va fi în mod sigur câştigat de o româncă, după Irina Fetecău şi Patricia Maria Ţig s-au calificat în ultimul act al competiţiei dotat cu premii în valoare de 25.000 de dolari.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 08.02.2020, 10:46

Patricia Maria Ţig este considerată principala favorită
Patricia Maria Ţig şi Irina Fetecău se înfruntă pentru a treia oară într-un meci direct - Facebook

Turneul feminin de tenis de la Nonthaburi, Thailanda, va fi în mod sigur câştigat de o româncă, după Irina Fetecău şi Patricia Maria Ţig s-au calificat în ultimul act al competiţiei dotat cu premii în valoare de 25.000 de dolari.

Patricia Maria Ţig, principala favorită a competiţiei, s-a calificat fără probleme în finală. Sportiva de 25 de ani, aflată pe locul 105 mondial la momentul actual, a surclasat-o în semifinale pe englezoaica Jodie Anna Burrage, 20 de ani, locul 280 mondial, disputa încheindu-se cu un dublu 6-1, la capătul a 66 de minute de joc.

Irina Fetecău, 23 de ani, locul 347 mondial, a fost revelaţia competiţiei şi s-a calificat în finală după un clar 6-4, 6-3, obţinut împotriva polonezei Katarzyna Kawa, a treia favorită a competiţiei.

Patricia Maria Ţig şi Irina Fetecău s-au mai întâlnit de două ori până acum şi de fiecare dată Ţig s-a impus cât se poate de clar. A fost 6-0, 6-2, la Galaţi, în 2014, şi 6-2, 6-4, la Sevilla, anul trecut.

Patricia Maria Ţig are 15 titluri în carieră, ultimele trei cucerite anul trecut, inclusiv un titlu cucerit la Karlsruhe, în Germania, într-un turneu dotat cu premii în valoare de 125.000 de dolari.

Irina Fetecău are  un singur titlu în carieră, cucerit acum doi ani la Cairo, în Egipt, într-un turneu dotat cu premii în valoare de 15.000 de dolari.

Patricia Maria Ţig şi Irina Fetecău nu sunt singurele românce care dispută o finală în acest weekend.

Revenită după o lungă perioadă de absenţă, din cauza accidentărilor, Andreea Roşca, 20 de ani, fostă mare speranţă a tenisului feminin românesc, actualmente doar locul 708 mondial, s-a calificat în finala turneului de 15.000 de dolari din Antalya (Turcia).

Andreea a profitat de abandonul nemţoaicei Natalia Siedliska, favorită 3, şi joacă în ultimul act al competiţiei cu americanca Anastasia Nefedova, favorită 4, sau cu Zhibek Kulambaieva, din Kazahstan, cap de serie numărul 5.

Andreea Roşca, fostă locul 210 mondial în urmă cu circa un an şi jumătate, a avut un an negru, 2019, după ce în 2018 reuşise să câştige nu mai puţin de cinci turnee, două la Hammamet, în Tunisia, două în Antalya, Turcia, şi chiar unul de 25.000 de dolari la Torino, în Italia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » Finală 100% românească la turneul feminin de tenis de la Nonthaburi, Thailanda